Hadj praktijk- en certificaat uitreiking

De hadj praktijk en certificaat uitreiking 1
De hadj praktijk en certificaat uitreikingHet Nurusshobri Hadj Instituut heeft op zondag 5 februari 2017 een hadj praktijkexamen met certificaat uitreiking gehouden bij de moskee Rohmatulloh Islam te Benniespark;het was bestemd voor de deelnemers die hebben mee gedaan aan de hadjtraining (manasik hadj) 2017.
Deze wekelijkse training is gestart op 02 oktober 2016 en is afgesloten met het theoretisch examen op 15 januari 2017 en het praktijk examen op 05 februari 2017. Alle deelnemers hebben met succes hun theoretisch examen afgerond.
Bij het praktijk gedeelte werd er een mini hadj verricht; hiervoor was er ook een namaak mini Ka’bah aanwezig was.
De deelnemers moesten alle hadj rituele handelingen verrichten waaronder het dragen van de ihromkleding, de thowwaaf, de sa’i van Shofa naar Marwa, naar Mina daarna naar Arofah en naar Mudzalifah waar ze ook de steentjes moeten verzamelen voor de symbolische besteniging van de duivel (jumroh). Towwaaf is de 7 keren rondgang om de Ka’bah en de Sa’ie is 7 keren lopen van Shofa naar Marwa.
Ze moesten ook de jumroh (symbolische besteniging van de duivel) verrichten en ook de takhalul (het knippen van het haar) ondergaan.
Dit alles om de toekomstige hadjgangers voor te bereiden op de rituele hadjhandelingen die moeten worden verricht tijdens de hadj.Zij moeten allemaal weten wat de hadj geldig of ongeldig maakt en wanneer ze dam (boete) moeten betalen.
De eerste lichting van de hadjtraining is al voorbij maar de wekelijkse hadjlessen worden normaal vervolgd vanaf 12 februari 2017 tot en met 2 mei 2017. De hadjlessen worden gratis verzorgd bij het Nurusshobri Hadj Instituut aan de J.S. greenstraat 73a te Blauwgrond.
Deze hadjgangers zullen In shaa Alloh (met de wil van Alloh) op 07 augustus 2017 vertrekken vanuit Suriname onder leiding van het Nurusshobri Hadj Instituut welke behoort bij de Nurusshobri Islamic Foundation of Suriname.

error: Kopiëren mag niet!