RGD huldigt 41 jubilarissen

RGD huldigt 41 jubilarissen (4)
RGD huldigt 41 jubilarissen (2)
RGD huldigt 41 jubilarissen (3)De Regionale Gezondheidsdienst (RGD) heeft op dinsdag 41 jubilarissen gehuldigd. Daarnaast zijn 16 gepensioneerden in de bloemetjes gezet. Dit vond plaats in de vergaderzaal van Flex Mall. Deze jubilarissen zijn onderverdeeld in 4 categorieën betreffende het aantal dienstjaren. Zo zijn er 24 personeelsleden die 25 dienstjaren hebben. Uit de categorie 30 dienstjaren zijn er 4 jubilarissen gehuldigd, terwijl 10 medewerkers 35 dienstjaren hebben afgerond. De categorie 40 dienstjaren telt 3 jubilarissen. Elk van deze jubilarissen hebben een bloemstuk, certificaat en een cadeautje ontvangen.
De jubilarissen werden toegesproken door onder andere hun vakbondsleider, Robby Naarendorp. Hij gaf in zijn toespraak te kennen dat het niet meevalt om jarenlang bij één werkgever te blijven. “Jarenlang je krachten geven, komt niet alleen van degene die in dienst is, maar ook van hen die de ondersteuning bieden. We zitten in een bijzondere sector. Desondanks krijg ik niet de indruk dat men beseft welke positie de gezondheidssector zou moeten innemen. Een volk/land kan groeien en bloeien met gezonde mensen.” Naarendorp benadrukte dat juist om deze reden men de personeelsleden niet kwalijk moet nemen wanneer zij opkomen voor hun rechten om een betere positie te realiseren. “We willen continuïteit van beleid en doorgroeimogelijkheden.” Naarendorp bracht het bestuur van RGD in herinnering dat een aantal zaken uitgevoerd zou worden per 1 januari, echter is dit nog niet het geval. “We vragen uw bijzondere aandacht voor de uitvoering daarvan.”
Ook parlementslid Dew Sharman (VHP) was aanwezig tijdens het bijzonder moment. Hij gaf tijdens zijn toespraak aan dat de RGD vaak door moeilijk vaarwater is geweest. “Dan nog heeft men ervoor gekozen om te werken voor de RGD. Dit geeft aan dat het hart van het personeel op de juiste plek ligt.” Volgens Sharman is het helpen van mensen de corebusiness van de RGD. De kwaliteit van de dienstverlening komt immers tot stand door het personeel, gaf Sharman te kennen. “Wat dienstverlening betreft is RGD vooruit gegaan. Dit is heel erg prijzenswaardig.” Echter heeft de dienstverlening ook te maken met goede faciliteiten. “Zo heb ik gemerkt dat de RGD bezig is met het bouwen en renoveren van poliklinieken om uiteindelijk de werkplek aangenaam te maken, zowel voor de klant als de medewerker”, aldus Sharman.
KSR

error: Kopiëren mag niet!