Bewoners Jodhaweg roepen om straatverlichting

Een dak boven het hoofd hebben is een primaire levensbehoefte die jammer genoeg vanwege de heersende precaire situatie voor velen in deze tijd niet haalbaar is. En dan gaat het niet alleen vanwege het prijskaartje dat er aan vastzit. De eigenaren van bouwpercelen aan de achttienhonderd meter lange Usdtaad Harry Bhoekhan Jodhaweg in Commewijne hebben zich verenigd om problemen waarmee zij kampen gezamenlijk aan te pakken. Criminelen hebben het woningbouwproject Jodhaweg als werkterrein; diefstal is schering en inslag; de schade is groot en de perceel-eigenaren vrezen voor ernstigere vergrijpen.
Het project bestaat uit honderdzestig bouwkavels en het gehele terrein is al van water en elektriciteit voorzien; er wordt volop gebouwd. Voorzitter Jagatkoemar Jodha van de buurtvereniging heeft, aangezien de bewoners ondanks herhaaldelijk aandringen bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS) geen gehoor hebben gevonden, zich in een schrijven gericht tot minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen. In dat schrijven verzoeken de bewoners de minister dat hij hen helpt aan de zo broodnodige straatverlichting. Zij voelen zich ’s avonds helemaal niet veilig.
De bewoners van de Jodhaweg zeggen dat zij keer op keer horen dat de EBS niet op rozen zit en het verzoek op het moment niet kan honoreren. Het ontbreken van straatverlichting komt overigens niet alleen voor aan de Jodhaweg.
HD

error: Kopiëren mag niet!