Medewerkers Openbaar Vervoer en politie verrassen buschauffeurs

Medewerkers DOV en politie     _verrassen_ buschauffeurs (2)De controle op de naleving van de vergunningsvoorwaarden voor het openbaar vervoer is in volle gang. Zo werden de buschauffeurs die zaterdag in de Coesewijnestraat (Paramaribo) reden, ‘verrast’ met de controlewerkzaamheden van de medewerkers van de Dienst Openbaar Vervoer (DOV) en de politie. De politie was ook ter plekke aanwezig om vorderingen te innen van buschauffeurs of bushouders, die hun achterstallige boetes niet hebben voldaan. Alhoewel het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) zal worden opgeheven, liepen de medewerkers van DOV in hun TCT uniform. “We moeten eerst evalueren om aan te kunnen geven hoeveel illegale bussen geconstateerd zijn. We waren eerst bezig met de trajecten PL (Paramaribo Lelydorp) en Lijn 7. Zaterdag waren de trajecten PE (Paramaribo Ephraimzegen), PSB (Paramaribo Santodorp Bommapolder), PLK (Paramaribo Leidingen Koewarasan) en PS (Paramaribo Sunnypoint) aan de beurt”, aldus een medewerker van de DOV.
De ondervoorzitter van de Particuliere Lijnbushoudersorganisatie (PLO), John Biffé, zegt tegenover Dagblad Suriname dat er nog geen afspraken zijn gemaakt met de nieuwe minister. Biffé verwacht desondanks dat er een goede samenwerking zal zijn. Hij vindt niet dat de opsplitsing van TCT een verontrustende ontwikkeling is. “Ik kijk er positief tegenaan.” De kwestie van illegale bussen wil Biffé niet wijten aan het vergunningsbeleid. “Als je illegaal bent, ben je illegaal! Als men geen vergunning heeft, heeft zo iemand ook niet het recht om iets toe te voegen. Dat moet men overlaten voor een vergunningshouder.” Volgens Biffé is er met de regering een afspraak gemaakt dat vergunningen niet meer verstrekt zullen worden. Dit is in de afgelopen 3 jaren het geval geweest, vertelt de ondervoorzitter. “Er moet eerst ordening plaatsvinden, wil men nieuwe vergunningen verstrekken.” Bij elke controle zijn er vertegenwoordigers van de PLO, DOV en Korps Politie Suriname aanwezig, beklemtoont Biffé.
Voor de passagiers is dit ook een minder prettig moment; als de buschauffeur geen geldige vergunning kan overleggen, moeten de passagiers uit de bus stappen. Hierdoor komen zij extra laat op hun bestemming aan. Ook de buschauffeurs verliezen veel van hun dagopbrengst. Een passagier vroeg zich af waarom men dit soort controles niet op de eindhalte kan uitvoeren, om ongerief te voorkomen.
KSR

error: Kopiëren mag niet!