Energievoorziening Moengo grotendeels hersteld

De opwekkingscapaciteit ten behoeve van de energievoorziening in het gebied Moengo is vanaf zondagochtend omstreeks 04:30 uur fors verbeterd. In de centrale is de installatie van een nieuwe opwekunit met een capaciteit van 1 MW met succes afgerond. Met behulp van deze opwekunit is de stroomvoorziening sterk verbeterd en verzekerd. De N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) zal nu werken aan de verdere versterking en vergroting van de opwekcapaciteit aldaar. Het opgesteld vermogen is nagenoeg gelijk aan het maximale verbruik van de voorziening in Moengo. Aan de bewoners wordt gevraagd om de komende tijd toch nog zuinig om te gaan met elektriciteit, daar de reserve capaciteit nog niet ter beschikking is. Verder moeten de bewoners nog rekenen op korte onderbrekingen in verband met mogelijke afstel- en onderhoudswerkzaamheden. Deze zullen voornamelijk in de ochtenduren plaatsvinden en van korte duur zijn.

error: Kopiëren mag niet!