Werknemers bewakingsbedrijf al enkele maanden niet uitbetaald

Werknemers van Bewakingsbedrijf Nickerie General Contractors hebben reeds enkele maanden geen salaris ontvangen voor geleverde diensten. De medewerkers moesten op 14 januari uitbetaald worden. Eén der medewerkers geeft aan dat de mannen de situatie beu zijn. Het gaat in deze om ruim 36 bewakers, die geplaatst zijn op 6 scholen. Ze zijn sinds 2014 werkzaam binnen het bedrijf. Het bewakingsbedrijf wordt volgens de bewaker betaald door het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. De werkers hebben begrepen van de leiding dat zij niet betaald worden door de overheid en dus geen geld hebben om de werkers uit te betalen. “Echter wordt er wel verwacht dat men gewoon doorgaat met werken en dat kan toch niet”, geeft de man aan. De scholen waar de bewakers allemaal geplaatst zijn, zijn onder andere Henarpolder, Wageningen en Hampton Courtpolder. Volgens de bewaker worden de schoonmaaksters ook niet uitbetaald, echter komen zij niet op voor hun belangen. “Wij kunnen niet zo doorgaan”, stelt de medewerker.
Jerry Doelwijt, directeur van het bedrijf, geeft aan dat de achterstand 6 maanden betreft. Hoewel hij de situatie van de mensen begrijpt, stelt hij niet veel te kunnen doen. “Ik heb namelijk gewoon geen opties meer. Ik verkeer niet in de hoedanigheid als andere groepen om pressiemiddelen tegen de overheid aan te wenden.” De bedrijven hebben op 7 december 2016 contracten getekend, maar tot nu toe is er geen beweging hierin gekomen. “Geen reçu, niets. Financiering bij de banken gaat helemaal niet meer lukken, omdat het rentepercentage per maand te hoog is. Het is overigens niet zo dat de medewerkers helemaal niet hebben ontvangen. Er werd in bepaalde maanden wel betaald, echter zal je de achterstand niet kunnen inlopen”, aldus Doelwijt.

error: Kopiëren mag niet!