Sekscrimineel veroordeeld voor 3½ jaar cel

Het schoolhoofd Peter Draaibas is veroordeeld tot een gezamenlijke gevangenisstraf van 3½ jaar, waarvan 3 maanden voorwaardelijk met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Deze verdachte is schuldig bevonden aan gemeenschap met een minderjarige. De verdachte heeft seks gehad met zijn 14-jarige leerlinge. Draaibas verklaarde bij de politie en op de zitting dat zijn leerlinge, dus het slachtoffer, hem op Facebook had uitgenodigd om vrienden te worden. Op deze manier bleven zij dan in contact met elkaar. Op een gegeven moment werd Draaibas verliefd op het slachtoffer en maakte het haar kenbaar. Volgens de verdachte heeft het slachtoffer hem overgehaald en hem zover gekregen dat hij seks met haar bedreef. Draaibas houdt vol dat hij slechts een keer seks met zijn leerling heeft gehad. Weliswaar heeft hij haar op school gekust.
De verdachte kwam terug op zijn verklaring op de zitting en beweerde alleen gekust te hebben. Het slachtoffer was op de zitting gehoord. Zij verklaarde dat de verdachte haar op een dag naar naaktfoto’s had gevraagd. Zij had die ook voor hem gestuurd. Ook zij was verliefd op hem en heeft daarom de foto’s voor hem opgestuurd. Volgens het meisje heeft de verdachte haar twee keren van school opgehaald en gebracht naar zijn woning, alwaar hij seks met haar bedreef. Na de sekspartij beloofde de verdachte haar een iPhone. Dat heeft zij nimmer van hem gehad.
Kantonrechter Siegline Wijnhard merkte op dat de verklaring van de verdachte bij de politie overeenkomt met de verklaringen van het slachtoffer. De verdachte heeft misbruik gemaakt van zijn macht en gezag. De rechter nam de verdachte kwalijk dat hij alle schuld in de schoenen van het slachtoffer schoof. “U als schoolleider moest uw leerlingen juist in bescherming hebben genomen. Vanwege het gebeurde is er een grote verontwaardiging c.q. opschudding ontstaan in de samenleving.” De magistraat achtte deze feiten wettig en overtuigend bewezen. Zij veroordeelde Draaibas voor de feiten gepleegd in het Derde Kanton tot een celstraf van 2 jaar en 6 maanden onvoorwaardelijk met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en voor het feit in het Derde Kanton een gevangenisstraf van 12 maanden waarvan 3 voorwaardelijk.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!