Rusland over reshuffeling: “Puru bruku, weri bruku”

De beloofde reshuffeling binnen het regeringsteam was gisteren een feit. Enkele ministers hebben plekken verwisseld, terwijl anderen het veld hebben moeten ruimen voor nieuwe personen. Het ligt in de bedoeling dat deze verandering op het hoogste niveau, uiteindelijk zorgt voor een verbetering in Suriname. Echter zijn er nog steeds critici die geen geloof hebben in verbetering na deze handeling van de regering. Ook NPS-voorzitter Gregory Rusland maakt deel uit van deze groep critici. Het eerste dat hij opmerkt, is de verhoging van de financiële druk die op de belastingbetaler komt, vanwege deze verschuiving. De ex-ministers blijven met de financiële regelingen die voor ex-ministers gelden, terwijl de nieuwe ministers nu ook op de betaalrol bijkomen. “Het wordt een ‘puru bruku weri bruku’ situatie. De mensen die nu aantreden, zijn niet per se beter dan de mensen die vertrekken. Aan de feitelijke situatie in het land is er niets veranderd. De verantwoordelijken voor de financiële puinhoop waarin wij zijn beland, zijn nog steeds aan top”, stelt Rusland.
De beste deskundige op de beste positie, zal volgens Rusland ook niet kunnen zorgen voor verbetering. De situatie is zodanig dat mensen die nu minister geworden zijn, niet de ruimte zullen krijgen om inderdaad iets te kunnen betekenen in de uitvoering van het beleid.
“De grote puinhoop waarin wij nu beland zijn, is natuurlijk ook niet de schuld van de ministers die nu zijn bedankt. Als je een minister zonder de nodige tools op een ministerie plaatst, kun je onmogelijk van hem verwachten dat hij op een adequate manier uitvoering kan geven aan de vastgestelde doelen”, meent de politicus. Hij gelooft niet in wonderen, en dus ook niet in betere tijden met de huidige toppers aan de macht.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!