“NJP had geld, energie en tijd liever ingezet om oplossingen te bedenken”

ZEKER NJP had geld, energie en tijd liever ingezet om oplossingen te bedenken”Shradhanjali Moektimisier stoort zich eraan dat het Nationaal Jeugdparlement (NJP) samen met de onderwijsminister en verschillende studentenbesturen een rechtszaak had aangespannen tegen de leerkrachten. Naar haar inzien sloeg het NJP met deze handeling de plank mis met betrekking tot de focus op haar doelstellingen. Moektimisier praat in hoedanigheid van kandidaat in het kiesdistrict Wanica bij de komende NJP verkiezingen. Volgens regel heeft dit orgaan als taak om het jongerenbeleid te formuleren, oplossingsmodellen en adviezen aan te dragen. “Waarom heeft het NJP geen rechtszaak aangespannen tegen de regering toen de Stichting voor het kind moest sluiten vanwege een zwak beleid?”, vraagt de jonge kandidaat zich af.
Dat de leerlingen recht hebben op onderwijs, beseft zij en ondersteunt zij ook. Echter ziet zij het nut ervan niet in om leerkrachten te dwingen voor de klas te staan. Leerkrachten die onder de armoedegrens leven en opkomen voor hun belangen, kan je niet op deze manier behandelen. “Waarom is er in dit verband geen rechtszaak aangespannen tegen de regering? De problemen konden allemaal voorkomen worden als de minister een strak beleid had, zijn afspraken was nagekomen en tenminste fatsoenlijk had gecommuniceerd. Een rechtszaak aanspannen tegen de leerkrachten zal voor meer nare gevolgen voor de leerlingen zorgen. De leerkrachten zijn bedrogen en de regering zal zich moeten inzetten om het vertrouwen terug te winnen. Een rechtszaak kost natuurlijk geld, energie en tijd. Deze drie kostbare elementen hadden zij kunnen gebruiken om een oplossing te bedenken”, stelt Moektimisier.
De regering had aangegeven dat de herwaardering van leerkrachten, waar zij in beginsel nu naar vragen, pas in maart kon ingaan. Dit, vanwege de lange administratieve verwerking van gegevens van alle in het systeem voorkomende leerkrachten die nog onvolledig is.
Nu zitten partijen weer aan tafel, en is er tot zeker 13 februari wat rust in het veld. De leerkrachten zijn weer op school, en hun pupillen genieten weer onderwijs.
Gezien dit gegeven, stelt Moektimisier voor dat het NJP samen met de beleidsmakers nu haar bijdrage levert door middel van het aandragen van oplossingsmodellen. Daartoe beschikt de regering de mogelijkheden en het NJP de nodige energie.

error: Kopiëren mag niet!