PLO nog niet klaar met berekening nieuwe tarieven

De Particuliere Lijnbusorganisatie (PLO) is nog niet zo ver met haar tariefvoorstellen. Het lag in de bedoeling dat er deze week (rond donderdag en vrijdag) nieuwe voorstellen zouden worden gedaan over de bustarieven. Dagblad Suriname verneemt dat de organisatie nog niet klaar is met haar berekeningen. PLO heeft al eerder duidelijk kenbaar gemaakt dat zij niet verder kan met het huidige model van subsidies en vooral niet met de huidige cijfers kan werken. De subsidies zijn niet toereikend om rendement te halen uit de operaties, terwijl de tarieven van de ritten al jaren achterhaald zijn. Er is al een eerste ronde van gesprekken rond tariefsverhoging geweest met de regering. Duidelijk is dat de tarieven verhoogd zullen worden. Natuurlijk is het plannen in een onstabiele economie niet gemakkelijk, maar volgens critici zou de PLO iets sneller aan de slag kunnen gaan om de samenleving uit de spanning en haar eigen bushouders uit hun financiële dal te halen.

error: Kopiëren mag niet!