Gajadien: ‘Herwaarderingsbelofte leraren was slechts bedoeld om rust te kopen’

‘De overeenkomst over de herwaardering van de leerkrachten op 29 september 2016 was slechts bedoeld om rust te kopen.’ Tot deze conclusie komt assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP). De parlementariër zegt aan Dagblad Suriname dat de regering de overeenkomst over de herwaardering met de onderwijsbonden niet moest hebben getekend als zij reeds toen ervan op de hoogte was dat het streefdatum niet zou worden gehaald. Hij denkt dat de overeenkomst in alle haast op 29 september is ondertekend, omdat men kennelijk bang was dat de oppositiepartijen op 3 oktober 2016 een massademonstratie in de binnenstad zouden houden om de regering naar huis te sturen. “Ik denk dat men vermoedelijk getracht heeft rust te kopen. Dat is typisch voor de regering Bouterse waar men bij voorbaat al weet dat een overeenkomst niet uitvoerbaar is.” De politicus benadrukt dat het huidige beleid van de regering vernietigend is voor de samenleving. “Hoe eerder dat gestopt wordt, des te beter voor de samenleving”, aldus Gajadien. Zijn partij ondersteunt de acties van de leraren.
Totale samenleving moet het doen met armzalige salarissen
Niet alleen de leerkrachten moeten het volgens Gajadien doen met armzalige salarissen, maar de totale samenleving. “Wij zien dat er in het land een algemeen situatie heerst waarbij prijzen constant omhoog gaan en de koopkracht steeds afneemt. De prijzen gaan omhoog vanwege het slechte beleid dat wordt gevoerd, terwijl vanuit de regering geen enkel actie wordt ondernomen ter verlichting van die situatie. De eerste week beginnen mensen al ‘scheer’ te worden”, zegt de parlementariër. De VHP’er benadrukt dat de regering in de afgelopen periode een zodanig beleid heeft gevoerd dat werkers uit haast elke sector momenteel in armoede is gegooid. Vandaar dat hij president Desi Bouterse oproept zijn mandaat terug te geven aan het volk. Dit alleen zal volgens hem zorgen voor verbetering.
‘Regering probeert wil door te drukken’
Gajadien benadrukt dat hij het de regering kwalijk neemt dat zij haar verplichting jegens de onderwijsgevenden niet is nagekomen, terwijl zij dit wel op papier had beloofd. Het feit dat 32 van de 34 leerkrachten van de Openbare school te Uitkijk zich bij het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur verplicht moeten verweren, typeert hij als een situatie waar het hek van de dam is. “Wij zien duidelijk dat men op allerlei manieren probeert om zijn wil door te drukken. Men vertrapt hierbij alle wettelijke regelingen”, aldus Gajadien.
FR

error: Kopiëren mag niet!