Laatste groet aan moeder en dochter

Ook VHP-voorzitter Chan Santokhi behoorde tot de personen die hun medeleven toonden aan de familie Firtoe (foto: Jaswant Gajadien)
Ook VHP-voorzitter Chan Santokhi behoorde tot de personen die hun medeleven toonden aan de familie Firtoe (foto: Jaswant Gajadien)
Door een verkeersongeval op de hoek van de Pt. Paltan Tewarieweg en de Tjon Akietweg op 7 januari 2017 is er een einde gekomen aan het leven van een moeder en haar jong kind. Daar lagen hun lijken opgebaard naast elkaar, op het erf van hun mooie woning aan de Fauziaweg te Welgedacht A. Honderden familieleden, buurtbewoners, vrienden en andere personen die hun medeleven kwamen tonen, namen afscheid van de 36-jarige Sakita Firtoe-Ramkhelawansing en de 4-jarige Jaanvi Firtoe. Het regende tijdens de uitvaartdienst, maar dat weerhield niemand om zijn/haar medeleven te tonen. “Ze waren zo jong, vooral de dochter. Waarom moesten ze zo snel teruggeroepen worden’, spraken enkele vrouwen tegen elkaar, terwijl ze ook een traantje lieten rollen langs hun wangen.
“God heeft het zo gewild. Wij kunnen er niets aan doen”, troostte VHP-voorzitter Chan Santokhi de familie tijdens de uitvaartdienst. “Ze zijn er niet meer tussen ons. We moeten de goede en leuke momenten van ze koesteren”, zei Santokhi. Hij sprak de familieleden moed en sterkte in voor deze heel moeilijke dagen. Na de toespraken en stichtelijke liederen (bhajans) werden de lijken vervoerd naar Weg naar Zee, alwaar de crematie heeft plaatsgevonden.
Op de bewuste dag van 7 januari werd het voertuig van de familie Firtoe bestuurd door vader Rabinderkoemar. Moeder en dochter zaten ook erin. Ze kwamen van een uitvaartdienst richting thuis. De 10-jarige zoon van het gezin was niet meegegaan. Ze reden op de Pt. Paltan Tewarieweg. Op de hoek met de Tjon Akietweg doorkruiste een Toyota Vitz hun weg, met als gevolg een zware aanrijding. Moeder en dochter overleden ter plekke. Vader Rabinderkoemar ligt nog in het ziekenhuis, met een zware slag aan de rug. Hij kon niet bij de uitvaartdienst en crematie van zijn vrouw en dochter aanwezig zijn. Afscheid van hun nam hij in het mortuarium. De zoon zat er verslagen bij gisteren. Het gezin van 4 is totaal ontwricht door onoplettendheid van een andere weggebruiker.
Jaswant Gajadien

error: Kopiëren mag niet!