Partijraadverkiezing binnen DA-91

De politieke partij Democratisch Alternatief 91 (DA-91) organiseert zondag de bestuursverkiezing van de partijraad. Sinds het recente aantreden van de nieuwe voorzitter van de partij is dit de eerste interne verandering. Partijvoorzitter Angelic Alihusain-del Castilho geeft aan dat het besluit voor de organisatie van de verkiezingen door de structuren genomen is. Dit besluit vloeit voort uit de behoefte en noodzaak binnen de partij om een herinrichting van haar organen te plegen. Het uitgangspunt en aansluitpunt hebben betrekking op de nieuwe visie (Politiek Anders) van het nieuwe presidium en de voorzitter van de partij.
Voor deze keer is er maar één lijst van kandidaten. Het wordt een verkiezing bij acclamatie. De bevoegdheden en taken van de partijraad strekken zich tot het beschrijven, organiseren en leiden van bestuursverkiezingen ten behoeve van het presidium. Tevens mag de partijraad wegens geldige redenen een presidiumlid van DA’91 schorsen of ontslaan wanneer dit lid handelt in strijd met de geest der beginselen, de doelstellingen en het programma van DA’91. De raad houdt zich ook bezig met het terugroepen van leden van DA-91. De partijraad besluit ook over het aangaan van samenwerkingsverbanden met andere organisaties alsook de deelname aan de regering.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!