Wens Mangal en Gayapersad om op één brandstapel gecremeerd te worden

Opmerkelijk is dat het koppel Mangal/Gajapersad dat zich dinsdag van het leven heeft beroofd door middel van ophanging afgelopen maand december bij een uitvaartbedrijf is geweest om zaken betreffende zijn crematie te regelen. Mangal heeft daarbij nadrukkelijk aangegeven dat indien zij, door welke wijze dan ook, om het leven komen, de uitvaart op een en dezelfde dag en bovendien op dezelfde brandstapel verricht moet worden.
Dagblad Suriname heeft in verband hiermee gesproken met pandit Jagdies Biere, die aangeeft dat hij zoiets nooit heeft gekend. Hij geeft aan dat het wel mogelijk is wanneer het uitvaartbedrijf de faciliteiten van de brandstapel zodanig opbouwt dat beide stoffelijke overschotten op de juiste wijze gecremeerd kunnen worden. Hij gaf daarbij ook een andere mogelijkheid aan, waarbij beide brandstapels naast elkaar worden geplaatst. Praktisch bekeken is het niet goed mogelijk om twee lijken op een brandstapel te cremeren. “Het geval van gezamenlijke crematie van moeder en kind is wel bekend, maar in dit geval gaat het om twee volwassen personen.”
De vader van het meisje Reshmi heeft zich ook aangemeld voor de crematie. De vader was door de kantonrechter veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf wegens seksueel misbruik van zijn kinderen, onder wie ook Reshmi. Inmiddels is hij in vrijheid gesteld. De kosten van de uitvaart zijn reeds betaald bij het uitvaartbedrijf.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!