76 doden bij vliegramp met Braziliaanse voetbalploeg

dddd
dddddBij de vliegtuigcrash met een Braziliaans voetbalteam aan boord zijn 76 doden gevallen. Vijf inzittenden hebben het tragische ongeval in Colombia overleefd, meldt persbureau AP. Ze liggen zwaargewond in een ziekenhuis. Aan boord waren in totaal 72 passagiers en negen bemanningsleden. De Braziliaanse Série A-club Chapecoense zat in het toestel dat in de buurt van het Colombiaanse Medellín in bergachtig gebied crashte, mogelijk door een tekort aan brandstof. Onder de overlevenden zijn drie voetballers van Chapecoense.
Volgens de Colombiaanse radio kwam verdediger Alan Ruschel als eerste aan bij het ziekenhuis San Juan de Dios. Aan boord zaten 22 spelers en de technische staf. Ook reisden er 20 journalisten mee met de ploeg. De reddingsactie wordt bemoeilijkt door het slechte weer. De plaats van het ongeval zou alleen te bereiken zijn over land. Een woordvoerder van het vliegveld in Rionegro zei eerder al in een verklaring dat er mogelijk overlevenden zijn.
Volgens lokale media zit de volledige Braziliaanse ploeg in het toestel. Het team was onderweg om de finale van Copa Sudamericana (de Zuid-Amerikaanse variant van de Europa League) te spelen tegen een Colombiaanse club. De voetbalbond van Zuid-Amerika heeft al laten weten dat alle wedstrijden en overige activiteiten voorlopig niet doorgaan. De vlucht vertrok vanaf vliegveld Viru Viru in Bolivia.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: