SWM start met incasso te Totness

De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) houdt sinds 31 augustus ook administratie in Coronie. De bewoners van het district zijn nu in de gelegenheid om elke woensdag op het incassokantoor aan de Richenel Slorystraat in Totness hun waterrekeningen te betalen.
“De incasso wordt niet elke dag gehouden, omdat het ons behoorlijk wat mobilisatie en geld kost. Gaandeweg willen wij wel uitbreiden. Dit betekent dat wij mensen moeten aantrekken en trainen”, legt Jerrol Ferrier, diensthoofd Vestiging West, uit.
Hiervoor werd het netwerk beheerd door de Dienst Watervoorziening (Natuurlijke Hulpbronnen) die met een verouderd systeem geld inde. SWM nam het systeem van Dienst Watervoorziening niet over, omdat de organisatie haar eigen verbruikersinformatiesysteem heeft.
Mensen die in de gelegenheid zijn om elders behalve in Totness hun administratieve zaken te regelen, kunnen dat nog steeds doen. Volgens Ferrier is het systeem van de SWM landelijk geautomatiseerd, waardoor mensen niet plaatsgebonden zijn.
De SWM zal binnenkort over de gehele kustvlakte moeten opereren. Per eind april 2016 heeft de administratieve overdracht van de drinkwatersystemen van NH naar SWM plaatsgevonden. Echter zit de organisatie nog met een tekort aan financiële middelen om alle stations op te knappen en draaiende te houden.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!