Fajalobi gesloten vanwege onhygiënische situatie

Tijdens een reguliere controle door de afdeling Milieu-inspectie van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) werd bij de Fajalobi Crèche te Balona een zeer onhygiënische toestand aangetroffen. Het BOG oordeelde dat deze onhygiënische situatie een gevaar vormt voor de kinderen en het personeel. Gebruikelijk vangt deze crèche rond de vijftig kinderen op. Vanwege de vakantie waren er tien kinderen ten tijde van de controle.
Fajalobi Crèche is een overheidscrèche en valt onder de Stichting Beheer en Exploitatie Overheidscrèches (SBEC). Het gebouw heeft lange tijd geen schoonmaakbeurt gehad. Er werden muizenkeutels aangetroffen in de keukenkasten en de watertank moet ook dringend schoongemaakt geworden. Het BOG heeft afgeraden water uit de tank voor consumptie te gebruiken.
Na deze constateringen werd de crèche gesloten. De crèche mag pas weer open wanneer het gebouw weer schoon is en de hygiëne weer hersteld is.

error: Kopiëren mag niet!