Leeflang: “Regering beschermt arbeiders niet tegen prijsstijgingen”

Vakbondsleider Murwin Leeflang kan zich niet voorstellen dat de regering arbeiders niet beschermt tegen de alledaagse prijsstijgingen in het land. Hij vraagt zich af als wrokomangs en wroko-uma’s het verdienen om iedere dag geconfronteerd te worden met nieuwe prijzen. Dit terwijl het inkomen steeds verder aan het ontwaarden is. Hij verwijst naar de recente verhogingen van broodprijs. Dit betekent dat de gezinnen wekelijks/maandelijks veel meer zullen moeten uitgeven aan brood. “Wanneer ik arbeiders dagelijks ontmoet, merk ik dat in plaats van een groet je een klaagzang hoort. Dit geeft alleen maar aan wat de Surinaamse arbeiders overkomt. En dan wordt er geen rekening gehouden met de verhoging van de nutsvoorzieningen. Ik had al eerder aangegeven dat die benzineprijs die omhoog is gegaan, zal doorwerken op alles”, stelt Leeflang.
Zeker in de gevallen van de EBS en SWM merkt Leeflang op dat de werknemers onrecht wordt aangedaan. Maar hij is blij met de motivatie van deze groep arbeiders. “Laat die wrokoman zien hoe onze regering denkt om te gaan met de belangen van ons als arbeiders. Terwijl partijen een akkoord hebben bereikt, moeten de vakorganisaties strijd voeren zodat zaken geïmplementeerd worden. Vandaar dat ik eerder gesteld had dat de werkende klasse in Suriname weer een dieptepunt ervaart”, stelt Leeflang.
Leeflang zijn zorg is dat de kwaliteit van arbeid in het geding is. Als mensen te veel zorgen hebben, zullen zij niet in staat zijn optimaal te produceren. “Vandaar dat je veel ziekmeldingen zult merken. Onze arbeidsmarkt zal eronder lijden. Ik hoop dat die regering wel degelijk rekening met deze zaken houdt.”
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!