‘Incorrecte handelingen’ zorgden voor stopzetting pilotproject schoolvoeding

Na in februari 2016 gestart te zijn met een pilotproject voor schoolvoeding, heeft het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc) dit project abrupt moeten stopzetten, omdat er incorrecte handelingen gaande waren. “Het heeft te maken met betrouwbaarheid van mensen, wanneer formulieren zijn ontwikkeld en hoe die formulieren worden ingevuld”, zei minister Robert Peneux donderdag bij de verdere behandeling van de suppletoire begroting in De Nationale Assemblee (DNA). Desondanks is de bewindsman het eens met het parlement dat er behoeftige kinderen zijn die een broodje moeten krijgen. Vandaar dat er nu bekeken wordt hoe dat stukje kan worden uitgevoerd. Peneux herinnerde het college aan de vele corruptiegevallen die het project Naschoolse Opvang met zich heeft meegebracht. Het ministerie heeft volgens hem op dit moment reeds een rapport opgesteld en opgestuurd naar de Centraal Landaccountantsdienst (Clad) voor diepgaand onderzoek. Op dit moment is al reeds SRD 56 miljoen geautoriseerd en verbonden aan de Naschoolse Opvang (NSO). De NSO heeft de regering vanaf haar start in 2012/2013 een totaal bedrag van circa SRD 101 miljoen gekost. De opgebrachte gelden op de begrotingen moeten hierdoor merendeel gebruikt worden voor het aflossen van schulden.
FR

error: Kopiëren mag niet!