Winkeliers klagen over financieel economische situatie

Volgens Raymond Hasnoe, voorzitter van de Vereniging van Surinaamse Winkeliers (VSW), tevens lid van bedrijfsgroep Detailhandel bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF), komen er dagelijks klachten van winkeliers binnen bij zowel de vereniging als de Kamer. Bij de vereniging wordt er meer geklaagd over de financieel-economische situatie, terwijl de winkeliers zich bij de Kamer in de meeste gevallen gewoon aanmelden om zich af te schrijven als detailhandelaren.
Dagelijks sluiten er winkels
“In het begin ging het stroef. Men zat met vervallen producten. Men wist niet wat men met de producten moest doen. De winkelier keek de kat uit de boom. Nu sluit men de winkels voorgoed. Elke dag zijn er minimaal drie meldingen bij KKF. Mensen komen zich netjes afschrijven, omdat KKF ook volgens de regels werkt”, stelt Hasnoe.
Winkeliers dienen hun contributie jaarlijks te voldoen bij de Kamer. Wanneer zij dat niet doen, tevens geen melding maken van het stopzetten van hun activiteiten en na een poos weer bij de Kamer aankomen voor het voldoen van hun verplichtingen, worden zij geconfronteerd met achterstallige betalingen. “KKF weet dan misschien niet als je operationeel bent of niet. Daarom is het belangrijk dat de mensen zich aanmelden. De winkeliers zijn voor wat dit onderdeel betreft wel bewust genoeg. Aan de andere kant is dat ook goed voor onze administratie. Hiermee weten wij precies wat speelt binnen de branche en in het land”, aldus Hasnoe.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!