Twee veerverbindingen voor verlichting Wijdenboschbrug

TCT-minister Andy Rusland
TCT-minister Andy Rusland
De regering is volgens minister Andy Rusland van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) bezig om mogelijkheden te bekijken voor het neerzetten van twee veerverbindingen om de nodige verlichting te brengen op de Wijdenboschbrug. Tijdens de voortzetting van de behandeling van de suppletoire begroting dinsdag in De Nationale Assemblee (DNA) benadrukte de bewindsman dat het ministerie zich ervan bewust is dat voornoemde brug haast dagelijks overbelast wordt, wat ook tot veel ergernis van verkeersdeelnemers zorgt. “Wij hebben de planning gemaakt om twee veerverbinding in place te brengen en wij proberen daarvoor nog de nodige middelen te vinden”, stelde de minister. Volgens Rusland gaat het erom dat mensen vanuit Paramaribo Centrum naar ‘Ansoe’ hun voertuigen middels een veerboot zouden kunnen overbrengen. Aan de andere kant zal vanuit Soekibaka naar Ansoe een goederenveerboot worden neergezet. Wanneer alles zover is, zal met nodige controles verdere goederenvervoer over de Wijdenboschbrug worden ontmoedigd. Het probleem van de lange files op de voornoemde brug en zwaar goederenvervoer is iets waarmee de gemeenschap van Commewijne al jaren zit. Zo heeft parlementariër Sheilendra Girjasing eerder ook alternatieven gepresenteerd om verlichting te brengen in het verkeer.
FR

error: Kopiëren mag niet!