STS moet Suriname mooi maken en SLM brengt de passagiers

STS moet Suriname mooi maken en SLM brengt de passagiersDe Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) en de Stichting toerisme Suriname (STS) hebben op 23 augustus de intentie beklonken om samen te werken aan de toerismesector in Suriname. SLM is in de beginjaren van het toerisme in Suriname de trekker van de sector geweest. De uitbreiding van de vleugels van SLM maakten het nog belangrijker om het toerisme verder te ontwikkelen. Nu er een speciale organisatie als STS is die zich bezighoudt met de toekomst van de sector, kiest SLM voor de ondersteuning aan de organisatie. Sinds het aantreden van SLM-directeur Robby Lachmising is dit de eerste beklonken intentie van samenwerking.
“STS moet Suriname mooi maken en wij brengen de passagiers”, legt de directeur kort uit als de basis voor de intentieverklaring en de samenwerking die hierna volgen zal. Jerry A-Kum van de STS zegt dat het doel duidelijk gericht is op het op de kaart zetten van Suriname. “Wij van STS geloven er niet in dat wij al de zaken zelf moeten aanpakken. Er zijn genoeg bedrijven die hetzelfde doel voor ogen hebben. Door krachten te bundelen, hebben wij een resultaat waar wij als land tevreden over zullen zijn”, aldus A-Kum.
Op het ogenblik is het vervoer naar Suriname, vanuit Europa in het bijzonder, met ruim 20% afgenomen. “Dat moeten wij proberen op te krikken. De meeste toeristen die hier naar toe komen, zijn eigenlijk geen toeristen. Het zijn Surinamers die hier naar toe komen en een bepaalde binding hebben met het land. Er gaan op jaarbasis bijna 15 miljoen Nederlanders met vakantie. Als ik daarvan 1% kan krijgen naar Suriname, zitten wij al vrij goed. Dat zullen wij proberen te doen met STS”, aldus Lachmising. STS is onlangs al gestart met het vastleggen van data voor de toerismesector om beter vooruit te kunnen plannen. Aan de andere kant probeert de SLM ook intern te bekijken hoe er gewerkt kan worden aan zowel de dienstverlening als de reiskosten van passagiers om de zaak nog aantrekkelijker te maken.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!