Ressortraad huldigt bestgeslaagden scholen Houttuin

De bestgeslaagden van de voj- en glo-scholen, vlnr. Celeste Setroinangoen, Jair Blijd, Razia Oemar en Satisha Jaglal (allen voj Houttuin), Sven Tamsiran (OS Houttuin 2), Vanity Sodipo (OS Dijkveld), Jael Posetiko (OS Tout Lui Faut) en Shanelle Welzijn (OS Houttuin 1)
De bestgeslaagden van de voj- en glo-scholen, vlnr. Celeste Setroinangoen, Jair Blijd, Razia Oemar en Satisha Jaglal (allen voj Houttuin), Sven Tamsiran (OS Houttuin 2), Vanity Sodipo (OS Dijkveld), Jael Posetiko (OS Tout Lui Faut) en Shanelle Welzijn (OS Houttuin 1)

De bestgeslaagden van voj-categorie, allen van VOJ Houttuin
De bestgeslaagden van voj-categorie, allen van VOJ Houttuin

De bestgeslaagden van de glo-categorie
De bestgeslaagden van de glo-categorie
“Onderwijs is sleutel tot ontwikkeling”

De ressortraad (RR) Houttuin heeft dinsdagavond de bestgeslaagden van alle scholen binnen het ressort gehuldigd. Volgens RR Houttuin-voorzitter Jaswantkoemar Gajadien is onderwijs de sleutel tot succes in een samenleving en elk land. Daarom heeft de raad gemeend om met eigen middelen deze dag te organiseren. ‘Goed geschoolde krachten hebben een grotere kans om te slagen in hun verdere leven. Je hebt minder armoede in het land als je meer opgeleide mensen heb dan niet geschoolden. Je hebt betere kansen op de arbeidsmarkt’, gaf de voorzitter aan. Verder moedigde hij alle bestgeslaagden aan om tot het uiterste te gaan met hun studie en niet te stoppen op middelbaar niveau. ‘Maak de universiteit af, heb je een bachelor, ga voor je master’, zei hij. Ook moedigde hij de ouders aan om te blijven investeren in hun kinderen. ‘Schaam je je niet om hulp te zoeken bij wie dan ook. Laat je kind verder studeren.’ Aan de kinderen gaf hij ook mee de ouders niet teleurstellen en elk jaar positieve resultaten te boeken op school.
Tijdens dit evenement gehouden in de Conferentiezaal van Staatsolie Tout Lui Faut, waren ook aanwezig de inspecteurs van de glo en voj van het Minowc, schoolhoofden en leerkrachten van de scholen. Nationaal Jeugdparlementsvoorzitter Priya Sital, die ook in dit ressort woont, was afwezig. De bestgeslaagden kregen allemaal een boeket, oorkonde, een waardebon van Vaco ter waarde van SRD 150, een enveloppe met SRD 100 in contanten en een pakketje van Staatsolie. Diverse sprekers, waaronder de schoolhoofden, gaven aan dat dit een mijlpaal is voor het ressort en dit initiatief van RR Houttuin tot een jaarlijkse activiteit moet worden.
De best geslaagden op deze avond waren Celeste Setroinangoen, Jair Blijd, Razia Oemar en Satisha Jaglal (allen voj Houttuin), Sven Tamsiran (OS Houttuin 2), Vanity Sodipo en Phayal Fereijra (OS Dijkveld), Jael Posetiko (OS Tout Lui Faut) en Shanelle Welzijn (OS Houttuin 1). De leerling Fereijra kon wegens uitlandigheid niet persoonlijk aanwezig zijn. Haar prijzen werden in ontvangst genomen door een vertegenwoordiger van haar.

error: Kopiëren mag niet!