PTC levert 31 afgestudeerden af

PTC levert ruim 31 afgestudeerden af (2)
PTC levert ruim 31 afgestudeerden af (1)Ruim 31 studenten van het Polytechnisch College Suriname (PTC) hebben gisteravond hun diploma in ontvangst genomen. Dat zijn 21 bachelorstudenten en 10 master studenten. Onder de afgestudeerden zijn 8 van de richting Agricultuur. Deze 8 zijn namelijk afgestudeerd in de richting Hoger Laboratoriumonderwijs. Verder zijn 21 van de richting Technologie te weten 3 van Electrotechniek, 5 van Informatie- en Communicatietechnieken, 1 afgestudeerde van Infrastructuur en 4 van Werktuigbouwkunde. Het PTC is ISO-gecertificeerd en biedt project- en beroepsgericht onderwijs aan waar kennis en technische innovatie voorop staan.
De directeur van PTC, Robby Holband, gaf aan dat er 31 nieuwe geslaagden zijn opgestaan om Suriname verder te ondersteunen en die zullen werken om de economie structureel te verbeteren. “PTC-studenten staan centraal voor diversificatie en samen op te gaan naar de Suriname van morgen. PTC levert namelijk kader af dat direct inzetbaar is. We vragen de samenleving, het bedrijfsleven en de overheid gebruik te maken van deze deskundigen.” Aan de geslaagden werd medegedeeld dat zij in staat zijn door middel van innovatie een bijdrage te leveren. Holband gaf ook aan dat ondernemerschap niet voor een ieder weggelegd is. Echter heeft men tijdens de opleiding gemerkt dat enkele van de studenten wel geschikt zouden zijn als ondernemers. “Gaat u deze uitdaging zeker aan. Kijken we naar de begroting, dan zien we dat de sociale lasten heel zwaar zijn en dat u zeker twee mensen hun lasten kunt ontnemen. Het thema van het jaar is “Op weg naar morgen”. De weg van morgen is onbekend . Maar deze is afhankelijk van voorbereiding die wij vandaag doen zodat wij morgen kunnen overtreffen. Elke nieuwe morgen brengt nieuwe mogelijkheden . Als afgestudeerde moet u gebruik maken van de competenties en kennis opgedaan bij dit instituut en u verder blijven scholen. Zet u vaardigheden in om anderen vooral te helpen”, aldus PTC-directeur Holband.
Amelia Rahmat, secretaris van het bestuur van PTC, gaf aan dat het college een instituut is dat altijd een hoogtepunt bereikt wanneer het weer afgestudeerden aan de samenleving kan afleveren. PTC bestaat over enkele maanden al 20 jaar en heeft zijn bestaansrecht binnen de samenleving bewezen. Het bestuur roept de regering op met het oog op dit bestaan, ontwikkelingen aangaande het PTC te ondersteunen. Er wordt in dit kader gelijk gedacht aan het feit dat het PTC nog steeds niet beschikt over een eigen onderkomen. Het bestuur zal er naar toe werken om tenminste met een eigen terrein beloond te worden om vervolgens zelf een gebouw daarop neer te zetten.

error: Kopiëren mag niet!