Vlucht naar Suriname ruim 30 uur vertraagd

Gefrustreerde reizigers op Schiphol. Hun vlucht naar Suriname had al anderhalve dag vertraging. Het gaat om vluchtnummer PY 993 van Surinam Airways naar Paramaribo, die afgelopen donderdag om 15:15 uur zou vertrekken. De passagiers, waaronder kinderen en ouderen, zijn gestrand bij de gate. De vlucht is sinds donderdag al meerdere keren vertraagd. Nadat de passagiers in eerste instantie te horen kregen dat hun vlucht vertraging had en pas donderdagavond zou vertrekken, kregen ze in de avond bericht dat hun vlucht geannuleerd was. De vlucht zou pas de volgende dag vertrekken, vrijdag, maar na nogal veel onduidelijkheid wachtten de inmiddels wanhopige reizigers alsnog op hun vlucht naar Paramaribo.
Na 30 uur vertraging nog 16 uren gewacht op koffer
Passagier Wandena Sewbarathmisser is niet te spreken over deze vertraging, maar vooral over het gebrek aan communicatie door de SLM. “We zijn heel erg ontevreden over het beleid van de SLM. We zijn sinds donderdag onderweg naar Paramaribo en we zijn pas vrijdagavond geland op Zanderij.”
Het krijgen van bagage was weer een andere uitdaging. Het bleek dat de koffers van een groep van 13 passagiers niet was meegevlogen. Aan deze passagiers werd door de afdeling “Lost en Found” de mededeling gedaan dat hun bagage met de vlucht van zaterdag zal arriveren en zij dan gebeld zullen worden om deze op te halen. “Er werden ons twee telefoonnummers verstrekt, waarop niemand te bereiken was of de telefoon werd in je oor neergelegd.” Gezien de voorafgaande ervaring hadden Sewbarathmisser en de overige passagiers hier geen zin in en besloten te blijven wachten op de volgende vlucht uit Amsterdam. Deze vlucht werd om zaterdagochtend 6.00 uur verwacht. Vanwege mist vloog het toestel door naar Cayenne en niemand kon de wachtende passagiers informatie verstrekken over de status van hun koffers. Uiteindelijk landde het toestel op Zanderij. “Wij die de hele avond op onze koffers hebben gewacht, werden als laatst naar binnen geroepen om de koffers op te halen. Niemand van de SLM was aanwezig op de luchthaven. Ook op Schiphol was er niemand van de SLM”, vertelt Sewbarathmisser. “Wij werden gewoon door de security te woord gestaan. De verantwoordelijke medewerker van de SLM liet alles over aan een veiligheidsman.” Uiteindelijk kregen zij hun koffer omstreeks 12.00 uur in de middag op zaterdag. Wandena Sewbarathmisser zegt dat zij deze behandeling zeker niet zal pikken en zullen zij zich maandagochtend begeven naar het SLM-kantoor voor het deponeren van hun klacht.

error: Kopiëren mag niet!