Oud advocaat-generaal Dayala nu advocaat

????????????????????????????????????
????????????????????????????????????
Zes personen zijn vrijdag tot advocaat beëdigd door het Hof van Justitie (HvJ). Zij zullen hun kennis en integriteit namens hun cliënt in een zaak voorleggen aan de rechter. Voormalig advocaat-generaal Maureen Dayala is één van deze zes. Dayala ging vorig jaar met pensioen. Naast de voormalige advocaat-generaal zijn de juristen Nalinie Ramnarain, Gaytrie Biharie, Angela Gout, Glenn van der San en Desire Lala ook beëdigd. Waarnemend Hofpresident Iwan Rasoelbaks wees de nieuwbakken advocaten erop dat zij geen zaak moeten aannemen of verdedigen, waarvan zij in gemoede niet geloven dat het rechtvaardig is. Hij drukte hen op het hart om integer en oplettend te zijn. Procureur-generaal Roy Baidjnath Panday noemde de beëdiging belangrijk. Het keuzeaanbod voor rechtzoekenden is vergroot en binnen de advocatuur zullen de zes hun plek in kwalitatieve zin moeten innemen. De rechtstaat is volgens hem gebaad bij advocaten, die niet alleen op deskundige wijze de belangen van hun cliënten behartigen, maar ook instaan voor de nodige discretie en betrouwbaarheid bij de belangenbehartiging. Harish Monorath, deken van de Surinaamse Orde van Advocaten, zei dat deze groei van het aantal raadslieden, collega’s zal dwingen om de kwaliteit van de dienstverlening flink te verhogen. De deken stelde dat advocaten bewakers zijn van het recht.(tekst:FR/ foto: Regilio Derby)

error: Kopiëren mag niet!