Voedsel bedelaars

President Desi Bouterse had plechtig beloofd dat hij ons land zou maken tot de voedselschuur van de regio. Al snel bleek ook deze belofte een leugen te zijn. Zelfs zijn adviseur Winston Lackin bleek een mislukking van de hoogste orde te zijn. Ze hadden de mensen uit het distrikt Para beloofd dat er een cassave fabriek zou komen en ook de bewoners van Wit Santie dachten dat ze werk zouden vinden, maar dit bleek bedrog te zijn. Para zou cassave planten en het eiland Barbados zou alles afnemen. Niets bleek minder waar te zijn en miljoenen werden verspild in grootschalige corruptie. De arme Paranen hebben hun stem uitgebracht voor juist degenen die hen hebben bedrogen. De huidige minister van LVV, Soeresh Algoe, was toen onderdirekteur. Hij verzorgde de trainingen. Suriname was op dat moment in de ban van cassave. Dat was de nieuwe Buzz woord.
De Kleine leugenaar. Zo noemde Badrisein Sital de de huidige minister van LVV Soeresh Algoe. Sital is nog zuining geweest met de uitdrukking, want hij blijkt een grote leugenaar te zijn. Volledig in de trant van zijn weldoener die hij dient. Januari 2014 heeft hij de burgers van Wageningen beloofd dat de Stichting Machinale Landbouw (SML) een doorstart zou krijgen. In 2015 zou men starten met de opkoop en verwerking van padi. De Kleine leugenaar die een grote leugenaar bleek te zijn heeft nog bezoeken afgelegd om de bedriegelijke indruk te wekken dat alles koek en ei was.
De beloftes en leugens Deze werden als maar groter, om alleen een verkiezing te winnen. De voedselschuur was in aantocht, al was het voorlopig alleen “gebakken” lucht. Suriname zou US$100 miljoen kunnen lenen bij ons buurland Brazilië. De kleine grote leugenaar zei nog dat het bedrag te veel voor ons is. Uiteindelijk bleek het weer niet waar te zijn. De weldoener is weer gediend geworden.
Investment and Development Corporation Suriname (IDCS) . Ook deze had grote plannen. Zij zouden verlieslatende staatsbedrijven en staatsstichtingen in de aanbieding doen. De leiding was in handen van Winston Caldeira. Hij is met de staart tussen de benen afgedropen en zit nu bij de Sociaal Economische Raad (SER). Investment and Development Corporation Suriname (IDCS) beloofde plechtig in april 2015, let wel vlak voor de verkiezingen, dat zij in 3 jaar, US$.300 mijloen dollar zou investeren. Dat zou weer een leugen blijken te zijn want in juli 2015 na te verkiezing kwam het droevig bericht, de echte waarheid dat de staat “bankroet “was. Maar ondanks zoveel bedrog en leugens is ICDS niet verder gekomen dan het beplanten van slechts een paar hectaren grond met peper.
International schande
Intussen is niets van de voedselschuur terechtgekomen en kijken mensen naar ons land als een “paria”staat. Want alleen zo een staat kan haar volk niet voeden met eigen zweet uit eigen inkomsten. President Bouterse met zijn comparanten hebben ons land en volk tot internationale voedselbedelaars gemaakt. Zij moeten nu bij de Islamic Development Bank (IsDB) een onderdeel van de organisatie van Islamitische Staten(OIC) miljoenen gaan lenen om het uitgebuite volk te voeden. Een President die in 2000 een lage koers, lage inflatie, geen schulden, miljoenen aan resserves heeft overgenomen en nog door goede olie- en goudprijzen toen meer miljoenen heeft bijgehad, heeft het volk gemaakt tot een van ‘s werelds grote voedselbedelaars.
Mochten de Moslim weldoeners over de brug komen om het “bedelaarsvolk” te helpen voeden dan dienen de NDPer Andre Misikaba en de voorzitter van DOE, Carl Breeveld dit te weigeren. Zij waren faliekant tegen de OIC gedachte welke gebaseerd is op de Sharia wetgeving en de Islamitische mensenrechten en de Koran. De vraag die aan hen gesteld wordt is: kunnen zij voeding tot zich nemen welke betaald wordt door dit systeem?
Politieke personen en personen erom heen die steeds doorgaan met liegen zullen niet veranderen. Ze zijn in een leugenspiraal terecht gekomen en weten niet meer wat waarheid en rechtvaardigheid betekent.
Overgens iedereen die een leugen bedenkt om het volk kwaad te doen zal de zonde van deze leugen blijven dragen en allen die hen volgen dragen de leugen ook mee.
Behoor jij tot ze??
Inzender bekend

error: Kopiëren mag niet!