PLO heeft nog geen moeite met verhoging benzineprijs

De aanpassing van de benzineprijzen is niet wat het wezen moet, omdat de regering ervoor kiest om de tarieven niet per direct marktconform op te trekken. De minister van Handel en Industrie heeft echter wel aangegeven dat de zaak gestadig zal worden aangepakt. Ondernemers die afhankelijk zijn van de brandstofprijzen, merken ondanks de milde verhoging wel een verschil in hun uitgaven.
Voor de leden van de Particuliere Lijnbusorganisatie (PLO) bijvoorbeeld maakt een 20 cent verhoging van de benzineprijs veel uit. Echter is de organisatie onlangs na veel gehaal en getrek in staat geweest om een tariefsverhoging te krijgen. John Mahadewsingh, voorzitter van de PLO, stelt dat dit soort van schokken tijdens de berekening van de nieuwe tarieven en subsidiegelden mee zijn genomen. De verhoging van de benzineprijs doet de marge niet overschrijden. “Wij zitten nog goed. Wij zullen pas praten wanneer de prijs hoger wordt. De 20 cent is nog net binnen onze berekeningen”, aldus Mahadewsingh.
Met ingang van 11 augustus 2016 zijn de vastgestelde prijzen volgens het ministerie van Handel en Industrie (HI) bij de benzinestations aangepast. Diesel is aangepast naar SRD 4.45 per liter en gasoline zonder additieven SRD 4.90 per liter bij zowel SOL Suriname als GOw2 Energy Suriname. Gasoline met additieven kost nu SRD 4.97 per liter bij SOL.
De aanpassing is rond de 20 cent geweest.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!