Jurgen Themen: “Halve finale moet haalbaar zijn gezien mijn kwalificatietijd”

Jurgen Themen samen met zijn trainingspartner, schoolgenoot en vriendin, Sunayna Wahi (foto: Jaswant Gajaden)
Jurgen Themen samen met zijn trainingspartner, schoolgenoot en vriendin, Sunayna Wahi (foto: Jaswant Gajaden)
Vandaag komt de Surinamer Jurgen Themen uit op de 100 meter sprint op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Rond 12.00 uur beginnen de series in het Estadio Olimpico, die uit 8 heats bestaat. Door zijn A-limiet die hij gehaald heeft, hoeft Themen niet te lopen in de preliminary (kwalificatieronde). Voor Themen is het zijn derde Olympische Spelen die hij loopt. De eerste was in 2008 in Bejing, daarna volgde London in 2012. De intussen 30-jarige atleet is Surinaams recordhouder met een tijd van 10,13 seconden.
‘Vandaag zal ik me op één ding alleen focussen. Dat is een zo best mogelijke sprint te doen, zodat ik me kan kwalificeren voor de volgende ronde. De halve finale en finale, daaraan denk ik nog helemaal niet. Ik wil gewoon een topwedstrijd lopen’, zegt Themen. ‘Voor mij maken tijden en records op dit moment niet veel uit. Ze zijn mooi, maar ik wil plaatsing voor de kwartfinale, en vandaar uit naar de halve finale. Daarna ga ik me pas focussen op de finale’, zegt hij. Gezien zijn kwalificatietijd zit er een halve finaleplek er dik in. ‘Dan moet ik wel dezelfde tijd kunnen halen als mijn A-limiet’, voegt hij erbij.
Themen zegt dat het hem 10 tot 12 jaar heeft geduurd om de subtop te halen. ‘Ik wil volgend jaar gaan focussen om de wereldtop te halen. Dan wil ik alvast beginnen met de Zuid-Amerikaanse top’, vertelt hij. ‘Ik wil niet praten over 3 tot 4 jaar verder tot de volgende Spelen. Ik focus me op volgend jaar’, zegt Themen.
Jaswant Gajadien uit Rio

error: Kopiëren mag niet!