Jogi maakt zich zorgen om moordpartijen, schietpartijen en ontploffing van handgranaten

Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) maakt zich zorgen om de mate van geweld dat zich in de afgelopen periode op de straten van Suriname plaatsvindt. “Mensen worden geliquideerd, moordpartijen en schietpartijen op straat en ontploffing van handgranaten in auto’s. De criminaliteit in het land is nu helemaal buiten de oevers getreden, terwijl het erop lijkt dat het de regering helemaal niet deert wat met de gemeenschap gebeurt”, zegt de politicus aan Dagblad Suriname. Jogi benadrukt dat het nu duidelijk is dat de regering de regie en het bestuur over het land totaal kwijt is.
Volgens de politicus is het een kwalijke zaak dat de manschappen van het Korps Politie Suriname (KPS) geen overuren mogen maken en in de meeste gevallen niet beschikken over een vervoersmiddel om op tijd te kunnen uitrukken. “De meeste voertuigen zijn defect. De manschappen van politiepost Santodorp hebben al vijf maanden geen dienstwagens om uit te rijden. De veiligheid in de samenleving is helemaal zoek”, aldus Jogi. Justitieminister Jennifer van Dijk-Silos heeft enkele weken terug in De Nationale Assemblee (DNA) medegedeeld dat de politie samen met het Nationaal Leger patrouilles zou uitvoeren. Verschillende oppositiepartijen vinden dat er weinig hiervan terecht is gekomen, omdat de situatie steeds ergere vormen begint aan te nemen. Binnen een maand zijn twee vrouwen door huiselijk geweld omgekomen, terwijl in de afgelopen weken inbraken en berovingen wederom hoogtij hebben gevierd.
Afgelopen week is Franklin Waterval (47) meer bekend als ‘Brielle’ in ochtend doodgeschoten voor zijn eettent aan de Affi Jabbastraat. Het slachtoffer zat in zijn voertuig toen hij vanuit een donkere, rijdende voertuig, werd beschoten. Een andere man die dichtbij het voertuig stond waar Franklin Waterval in zat, werd ook geraakt.
FR

error: Kopiëren mag niet!