Samson: “Wat heeft volk Bouterse aangedaan om zo een rekening gepresenteerd te krijgen?”

Econoom teven jurist Guillermo Samson vraagt zich af wat voor belang de president heeft bij het op na houden van een lastige situatie voor de Surinamers.
“Wat heeft dit volk Bouterse zo aangedaan om zo een rekening gepresenteerd te krijgen. Integendeel, toen hij het volk heeft gevraagd naar een kans, heeft het volk hem het voordeel van de twijfel gegeven”, stelt Samson.
De Surinaamse samenleving begon zich aan te passen aan de lastige financieel economische situatie van het land. De prijzen in de winkels zijn tot lastige niveaus gestegen. Zodanig dat er zelfs beweerd wordt dat de middenklasse kijkende naar hun koopkracht, gedegradeerd is tot een zekere mate van armoede.
Om het staatshuishouden draaiende te kunnen houden, heeft de overheid onlangs nieuwe maatregelen geïmplementeerd. Zowel de verwachte verhoging van de douanekoers als de benzineprijzen zijn reeds ingevoerd. “Het ging moeilijk, maar men paste zich aan. Dit erbij, maakt mensen helemaal desperate”, stelt Samson.
Volgens Samson heeft men nu de laatste koopkracht van de mensen die middenstand waren en tot de armoedestaf zijn verworden, ook afgepakt. De maatregelen zullen negatieve effecten hebben binnen alle geledingen. “Ik weet niet wat de bedoeling hiervan is, want er is geen productie. Er zijn geen deviezen. Deviezen kun je niet krijgen via het lenen, maar echt via productie en export. Men heeft nog niet eens door dat mensen niet meer in staat zullen zijn om belastingen te betalen. Alles wordt duur, maar men zal later geld lenen om consumptiegoederen te kopen. Waarmee is men bezig? Men moet het geld verdienen om eten te kunnen kopen. Men belandt telkens in een vicieuze cirkel”, stelt Samson.
De minister van Financiën stelt dat er rekening is gehouden met de lokale productie en dat die dus niet in gevaar komt met de nieuwe maatregelen. Samson stelt dat de minister nog steeds aan het experimenteren is. Het jammerlijke hierbij is dat de minister hierbij de volledige ondersteuning krijgt van president Desi Bouterse, die zoals eerder gesteld het volk heeft gevraagd om nog een kans en die kans nota bene ook gekregen heeft. Foei toch, zou het gedupeerde volk nu moeten zeggen..
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!