Soren Opti kansloos tegen ‘s wereld nummer 1

DSC_0347De Surinaamse badmintonspeler Soren Opti heeft zijn Olympisch debuut vanmorgen gemaakt. De tegenstander was niet de eerste de beste, ’s werelds nummer 1, Lee Chong Wei uit Maleisei. Opti was in feite kansloos in deze wedstrijd. Hij verloor met 21-2, 21-3. ‘Ik wist dat ik niet van hem kon winnen. Mijn doel was maximaal 10 punten, minimaal 5 punten tegen Lee Chong Wei halen. Ik ben tot 5 gekomen’, zegt een toch tevreden Opti. De nummer 1 van de wereld wint ook makkelijk van sterke tegenstander door niet meer dan 6 punten weg te geven.
De 19-jarige Opti was de populairste man vanmorgen. Daar hij tegen de beste van de wereld uitkwam, vuurde alle fans, behalve die uit Maleisie, hem aan. Bij elk punt kreeg hij een luidde applaus. Ook werd Opti door meer tv-station geintervieuwd dan Lee Chong zelf. Door ESPN Caribbean werd hij zelfs omgedoopt tot de loverboy van het onderdeel badminton.
Morgen speelt Opti zijn tweede wedstrijd en wel tegen Zi Lang Derek Wong uit Singapore. Bij winst plaatst hij zich voor de volgende ronde. Wong is de nummer 55 van de wereld. Opti staat op plek 321.

error: Kopiëren mag niet!