24 oktober uitspraak in moordzaak Adhin

Advocaat John Hoessein heeft maandag voor de tweede maal het woord gevoerd in de levensberovingszaak van de 55-jarige taxichauffeur Dharmradj Adhin. Op 29 maart 2015 werd het ontzielde lichaam van Adhin in een trens langs de Mawakaboweg aangetroffen. Zijn auto werd vervolgens gevonden in het Blauwe Meer langs de Martin Luther Kingweg gevonden. In deze levensberovingszaak staan zes verdachten terecht, van wie twee nog in detentie zitten. De overige vier, te weten Radjinderkoemar N., Ameeth H., Allan W. en Vavendra D., zijn gedurende het proces voorlopig in vrijheid gesteld. Het Openbaar Ministerie heeft reeds het strafvoorstel gepresenteerd. Tegen de verdachte Vishal K. heeft officier van justitie Astrid Niamat een straf van zestien jaar gedaan en tegen Kavish H. is vijftien jaar met aftrek geëist.
Tegen de verdachte Vavendra heeft de officier vrijspraak geëist, terwijl tegen Ameeth H. en Allan W. respectievelijk tien om vijftien jaar cel werd voorgesteld. Radjinderkoemar N. riskeert een jaar cel. Naast het strafvoorstel heeft de vervolgingsambtenaar ook hun gevangenneming gevraagd.
Advocaat Hoessein was de mening toegedaan dat de officier in deze zaak niet ontvankelijk moet worden verklaard. Zij heeft de vervolging van één van de verdachten, een zekere Kees, niet voortgezet, terwijl hij het brein was van deze daad. Hij had juist het plan beraamd om Adhin te beroven. Volgens de raadsman heeft de vervolging tegen de verdachte die toegeeft het slachtoffer met een mes te hebben verwond een straf van 15 jaar geëist, terwijl tegen zijn cliënt Vishaal die het feit steevast ontkent, 16 jaar wordt geëist. De verdediging gaf aan dat het OM in strijd met de beginselen van goed bestuur heeft gehandeld. De verdachte Vishaal heeft vanaf het prille begin ontkend zich schuldig te hebben gemaakt aan de hem ten laste gelegde feiten. De advocaat verzocht de rechter om zijn cliënt integraal vrij te spreken.
Kantonrechter Siegline Wijnhard stelde de behandeling uit naar 24 oktober. Zij heeft de verdachten elk het laatste woord gegeven. Vishaal blijft erbij onschuldig te zijn. Hij vindt de eis te zwaar. De verdachte Kavish verzocht de rechter om hem een kans te geven. Hij gaf aan dat dit zijn eerste keer is en dat het een dure kennismaking is geweest met de justitie. Allen W. en Ameeth H. hebben elk een kans gevraagd. Op 24 oktober komt de uitspraak in deze moordzaak.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!