PLO en actiecomité communiceren in algemeen belang

Dagblad Suriname verneemt van bushouders verbonden aan de Particuliere Lijnbusorganisatie (PLO) dat er onlangs door de trekker van het Actiecomité van de Particuliere Lijnbushouders een poging is gewaagd richting verzoening met de PLO. Dagblad Suriname sprak in dit verband met PLO-adviseur Robby Boedhoe. Die stelt dat op de laatstgehouden algemene ledenvergadering, Suraj Sahadewlal, de trekker van het comité, zowel vriend als vijand heeft verrast door spreekruimte te vragen. Toen hij van de voorzitter de gelegenheid kreeg, zou Sahadewlal zijn verontschuldigingen hebben aangeboden aan de PLO en de voorzitter voor al de uitspraken die zijn gedaan. “Mijn persoonlijke mening is dat het niet zo gemakkelijk gaat. Wij kunnen de man vergeven, maar hij moet er bewust van zijn dat hij niets en nogmaals niets heeft nagelaten om ons te bestrijden”, stelt Boedhoe.
Er is volgens Boedhoe onlangs een team samengesteld dat in contact blijft met het actiecomité. Er zullen gesprekken worden gevoerd tussen beide partijen. Welke richting de gesprekken op zullen gaan, weet Boedhoe nog niet. Boedhoe verzekert dat in de komende dagen de samenleving wel meer zal horen hierover.
Sahadewlal om een reactie gevraagd, zegt dat de PLO inderdaad bereid is gevonden om wederzijds gesprekken te voeren en zodoende te werken in het algemeen belang van de bushouders. Hij noemt dit echter nog geen verzoening. “PLO is nu wat voorzichtiger en verstandiger geworden. De PLO heeft ingezien dat mede dankzij de druk van het actiecomité de regering eindelijk een tariefsaanpassing heeft toegekend voor de busritten. Niet dat wij verzoening willen hebben. Wij willen gewoon dat zaken van bushouders concreet worden aangepakt. De organisatie moet werken aan verbetering, versterking en ook vernieuwing. Er moet bestuurlijke orde komen. Er moet transparantie komen in de werkwijze van het bestuur. Bushouders moeten niet onderdrukt of gechanteerd worden als ze opkomen voor hun meningen”, stelt Sahadewlal.
Dagblad Suriname verneemt uit betrouwbare bronnen dat het voormalige PLO-bestuur vóór de verkiezingen Sahadewlal de post van ondervoorzitter heeft aangeboden. Dit onder voorwaarde dat de activiteiten van het actiecomité worden stopgezet. Sahadewlal zegt dat hij niet geïnteresseerd is in een positie binnen het huidige bestuur onder leiding van John Mahadewsingh. “Ik ben wel geïnteresseerd om in het algemeen belang met de mensen aan tafel te zitten. Dat moet niet lijken op een verzoening. Er zijn gewoon gesprekken gaande tussen twee volwassen en aan elkaar gewaagde belangengroepen. Dit alles is op initiatief van het actiecomité geweest”, aldus Sahadewlal.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!