Voedselpakket is belediging eer, respect en trots volk

“Dat het volk nu zijn handen moet ophouden voor het ontvangen van een goedkoop voedselpakket is een belediging voor de eer van de Surinamer. Het is een belediging voor je respect en trots als mens.” Dit zegt Ramsoender Jhauw, ondernemer en voorzitter van de Partij voor Integriteit Nationale motivatie en Gelijke kansen (Ping). Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting verstrekt momenteel gratis levensmiddelenpakketten. Elk wijkkantoor krijgt gemiddeld 200 pakketten op maandbasis. Hoewel deze pakketten bedoeld zijn voor de armsten van de armen, is het opmerkelijk dat ook de middenklasse in de rijen komt staan, omdat ook deze groep het nu bijzonder zwaar heeft. Deze mensen moeten urenlang in de zon staan om een pakketje te kunnen bemachtigen. Behoeftigen moeten zich onder andere vooraf registreren om in aanmerking te komen voor een pakket bestaande uit: rijst, sardien, olie, toiletpapier, tandpasta, bevroren aardvruchten, pindakaas, badzeep, bruine bonen, kip en groene en gele erwten. Hiernaast worden dagelijks 1.500 pakketten verkocht voor SRD 65. De Ping-voorzitter kan zich niet indenken hoe deze regering in de afgelopen 6 jaren een bedrag van USD 3 miljard middels corruptie heeft kunnen laten verdampen, terwijl anno 2016 burgers, die zich in de afgelopen periode tot een bepaald niveau hebben kunnen opbouwen, moeten bedelen voor spullen die zij eerder nimmer gebruikten. Volgens hem moet het volk opkomen voor zijn rechten en dit duidelijk kenbaar maken aan president Desi Bouterse. “Het kan gewoon niet. Het is genoeg!”, aldus Jhauw.
FR

error: Kopiëren mag niet!