Incestueuze vader krijgt zes jaar voor ontucht

De 59-jarige Rudolf N. moet van rechter Siegline Wijnhard voor zes jaar de bak in. Deze verdachte heeft zijn 16-jarige dochter betast en gepoogd haar daarbij te verkrachten, omdat hij op haar mobiele telefoon zou hebben gezien dat zijn dochter liefdesgesprekken met verschillende jongens voerde. Hij dacht dat het slachtoffer verlangde naar seks. Dit bleek uit het verhoor van de verdachte dat hij bij de politie heeft afgelegd. Het Openbaar Ministerie had op de een voor de laatste zitting in juni een celstraf van 8 jaar gevorderd tegen de sekslustige vader. Naast de 16-jarige dochter heeft Rudolf ook met zijn nu 27-jarige dochter, op haar 16e, meerdere malen gemeenschap gehad. Volgens de 16-jarige dochter gebeurde het op 5 februari 2016 toen zij van school huis kwam. Haar vader greep haar vast en trok vervolgens het meisje in haar slaapkamer. Het slachtoffer stribbelde tegen. Terwijl de vader met haar bezig was in de kamer kwam de moeder aanlopen en zij betrapte beiden op heterdaad.
Het geval van de 27-jarige speelde zich af tussen 2004 en 2005 . Hier zou de verdachte zijn dochter op dezelfde wijze hebben gepakt toen zij alleen thuis was. Volgens het slachtoffer heeft de vader haar tot twee maal toe verkracht en weigerde hij, ondanks huilen en smeken, te stoppen met zijn verwerpelijke daad. Dit slachtoffer vertelde verder dat zij het vermoeden had dat de vader dit voor een derde keer zou doen, toen haar moeder niet thuis zou zijn. Om dit te voorkomen vluchtte zij naar haar tante. De 27-jarige dochter benadrukte dat zij haar verhaal eerder aan niemand vertelde, omdat zij geen breuk binnen haar familie wilde hebben. Immers was de vader kostwinner in huis. Ondertussen blijkt dat de moeder van de slachtoffers de vader terug in huis wil hebben, omdat het gezin het financieel heel moeilijk heeft. Uit het onderzoek is komen vast te staan dat de verdachte zelf een kind heeft gewekt met zijn oudste dochter. De tweede dochter die de situatie beu was heeft haar intrek bij haar tante genomen. Pas bij de derde dochter is het zaakje aan het rollen gekomen toen de moeder haar echtgenoot met haar jongste dochter in bed betrapte. De verdachte wilde onschuldig doen op de zitting. De magistraat hield rekening met de persoon van de verdachte. Hij is voor het eerst in aanraking gekomen met de politie. De rechter tilde zwaar aan de feiten, maar week toch af van de eis van de vervolging en legde de verdachte Rudolf N. een celstraf op van zes jaar met aftrek.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!