Evita Leter kijkt uit naar Olympisch debuut

Evita Leter op het balkon van de residentie van Suriname in het Olympisch dorp (foto: Jaswant Gajadien)
Evita Leter op het balkon van de residentie van Suriname in het Olympisch dorp (foto: Jaswant Gajadien)
Voor de 21-jarige Evita Leter is een droom werkelijkheid geworden. ‘Ik ben heel blij dat ik mee mag doen op de Olympische Spelen’, zegt ze aan Dagblad Suriname vanuit het balkon van de 17de etage van gebouw 1 van de Olympic Village in Rio de Janeiro, Brazilië. ‘Ik ben heel goed voorbereid en zal mijn uiterste best doen om een topprestatie neer te zetten’, zegt ze. Leter kwam binnen de zwemselectie na een blessure van Chinyere Pigot, die als eerste was geselecteerd.
Leter zwemt zondag de series op de 100 meter schoolslag. Aan training heeft ze niets tekort. Nadat ze na een lange reis woensdagavond moe was aangekomen in het Olympisch dorp, heeft ze donderdagavond getraind. Vandaag ook een lichte, terwijl zaterdag de laatste training is op weg naar zondag. Haar trainers zijn niet de eerste de beste: de jonge en dynamische Surinaamse coach Yash Daryanani en onze Golden Boy Anthony Nesty.
Leter was tot gisteren nog niet zeker of ze mee zou lopen tijdens de openingsceremonie. Ze moet zondag uitkomen en de opening is best wel vermoeiend. In elk geval straalt Leter, die in de VS studeert en traint, veel zelfvertrouwen uit.
Jaswant Gajadien uit Rio

error: Kopiëren mag niet!