‎Tjon A Joe zwemt alleen 50 meter vrijeslag

Het is officieel. Renzo Tjon A Joe komt op de Olympische Spelen alleen uit op het onderdeel 50 meter vrijeslag. Dit wordt bevestigd door zijn coach Yash Daryanani. “Tjon A Joe zelf refereert nu ook alleen de 50 meter vrij. Hij wil zich concentreren op 1 nummer’, geeft Daryanani aan. Evita Leter komt uit op de 100 meter schoolslag.
Het was lange tijd koffiedik kijken of Tjon A Joe op 1 of 2 nummers zou zwemmen. Doordat hij een wild card-entry heeft, dus deelname op uitnodiging van de wereldzwembond (Fina), was hij door de wereldorganisatie ingeschreven op zijn beste onderdeel, de 50 meter vrij. Echter, de zwemmer en ook het Surinaams Olympisch Comite (SOC) hadden liever gezien dat hij ook op de 100 meter vrij zou uitkomen. Het SOC kaartte dit ook aan bij de Fina, maar kreeg geen duidelijke response.
De zwemmer en zijn coaching staf haakten vandaag de knoop door en hebben besloten dat er nu alleen op de 50 meter vrijeslag geconcentreerd wordt.

error: Kopiëren mag niet!