Obama, Trump en Suriname

Het is evident dat Donald Trump de nieuwe president van de USA wordt. Immers het establishment van de democraten zien kans om de minst geliefde kandidaat naar voren te schuiven en om andere kandidaten te dwarsbomen. Men houdt geen rekening met veranderingen in de samenleving. Alhoewel de gekleurde minderheid nu bijkans 50% van de bevolking uitmaakt maken velen de vergissing om niet gedetailleerd na te gaan wat er precies aan de hand is met deze gekleurde groep. Velen vooral in Suriname denken dat Obama president geworden is dankzij zijn Afrikaanse kwalificaties wat dat ook moge zijn, terwijl integendeel zijn presidentschap de superioriteit van de westerse beschaving meer dan ooit aantoont.
Obama is opgevoed door zijn blanke moeder, hij is opgegroeid in Azië en niet in de Bronx in New York. Hij is gegaan naar elite universiteiten en niet naar de Negro of Black universiteit. Zijn dochter Malia gaat daarom ook naar Harvard. Obama is genetisch half blank en van Oost Afrika een deel van de Oost Afrikanen heeft Aziatische genen. Er is ook een groot verschil in genetische samenstelling tussen West en Oost Afrika. Als in Amerika de meerderheid van de bevolking van Afrikaanse origine zou zijn, zou daar in geen miljoen jaar een blanke president worden en zou Amerika meer op Haïti lijken. Kijk maar naar de opstelling van de Afro’s in landen met een diverse samenstelling. Als minderheid van de bevolking in Suriname, Guyana, Trinidad et cetera is hun opstelling naar andere etnische groepen toe eentje van overheersing en onverdraagzaamheid en zijn hun prestaties op het gebied van sociaaleconomische ontwikkeling niet bijster positief.
Dat de Afro Amerikanen in meerderheid kiezen voor de democratische Partij is een historisch gegroeid feit. Echter de invloed van de Afro -Amerikanen is in de loop der tijd aanzienlijk afgenomen ondanks de vele voordelen die men geniet dankzij de wetten van de Great society van Lyndon B Johnson. Men komt makkelijk op een universiteit maar 80% maakt de studie niet af. Het immigratiebeleid is zowel in Amerika als in Europa een heet hangijzer. Velen willen in Amerika minder latino’s (zij zouden het IQ van de USA verlagen) en over mensen van Afrikaanse komaf kunnen we gerust zwijgen, niet voor niets wordt Haïti bezet gehouden. Amerika heeft zijn technologische voorsprong vooral te danken aan immigranten uit Azië. Maar juist dat maakt dat de blanke meerderheid zich ongemakkelijk voelt omdat in toenemende mate goedbetaalde banen naar vooral mensen afkomstig uit India zijn gegaan. Er was een periode dat bij een groot aantal financiële instellingen en consultancybedrijven als Standard & Poor’s en McKinsey mensen uit India het voor het zeggen hadden. Thans is de directeur van de technologie giganten als Google en Microsoft iemand van Indiase komaf terwijl velen blanken hun jassen reeds gestreken hadden om daar directeur te worden. Alleen de meeste blanke studenten in Europa en in Amerika doen het minder goed in de exacte vakken welke een aangelegenheid van Aziaten dreigt te worden. Elk jaar maken Microsoft en Google bekend hoe hun personeelssamenstelling eruit ziet en elk jaar weer rent wanneer Jesse Jackson van de NACCP naar de directie van deze bedrijven toe om te klagen dat er zo weinig, haast nul, mensen daar werken die op hem lijken terwijl het daar gaat om goedbetaalde banen.
Echter zijn mensen willen geen ICT op niveau studeren. De lagere en midden inkomensgroepen in Amerika zijn in de laatste 15-20 jaar in koopkracht niet vooruit te gaan. De inkomensongelijkheid is in de laatste 50 jaar in norm toegenomen, 1/10% van de bevolking verdient 200 maal meer dan 90% van de bevolking. En het zijn juist deze groepen aan de onderkant van de samenleving die in toenemende mate de achterban van Donald Trump vormen. De blanke meerderheid wil zijn land terug. Wat men uit het oog verliest, is het feit dat de meeste immigranten uit Mexico en Centraal-Amerika laaggeschoold zijn terwijl die uit Azië hooggeschoold zijn. De blanke frustratie uit zich de laatste weken vooral in het doodschieten je mag gerust zeggen vermoorden van zwarte Amerikanen door de politie. Het argument van de politie is dat zij verantwoordelijk zijn voor de criminaliteit en zich gewelddadig gedragen, alhoewel dit deels waar kan zijn is het geen rechtvaardiging voor het vermoorden van onschuldige burgers alleen maar omdat zij zwart zijn. Daarom hamer ik erop dat men de geschiedenis moet kennen, hoe is bijvoorbeeld Adolf Hitler dankzij verkiezingen aan de macht gekomen. Wat we niet uit het oog moeten verliezen is het feit dat een groot deel van de Amerikaanse bevolking politiek nog in het Flintstone tijdperk leeft. Men heeft niet door dat Amerika sinds 1945 elke oorlog verloren heeft, de tweede wereld oorlog is eigenlijk door de Russen gewonnen zij waren eerder in Berlijn en op te voorkomen dat de Russen eerder in Tokio zouden zijn heeft Amerika twee atoombommen gebruikt om de Japanners onder de knie te krijgen.
Donald Trump maakt dus een grote kans om president van Amerika te worden. Wat geen goed nieuws is voor China en voor moslims.
In Suriname maken wij mee dat haast alle topfuncties binnen de overheid bemand worden door een etnische groep welke beslist niet uitblinkt door kundigheid in beleid en uitvoering. We kunnen dus moeilijk gaan naar Bombay of Doebai of Singapore of Kuala Lumpur, maar wanneer wij alle kenmerken van een negerrepubliek hebben dan betekent zulks dat wij alleen maar richting Haïti kunnen gaan. Deze regering doet aan apartheid, er wordt door de overheid alleen geïnvesteerd in districten met een overwegend creoolse bevolking terwijl deze mensen ook vele voordelen krijgen met name ze hoeven minder te betalen voor vergunningen bijvoorbeeld terwijl een groot aantal investeringen gedaan worden in het binnenland welke niets opbrengen dus geen enkele positieve bijdrage leveren aan het nationaal inkomen. Zo heeft men bijvoorbeeld in het binnenland meer dan 400.000 ha bos met een hoge waarde qua flora en fauna kaal gekapt om voedsel te verschaffen voor slechts amper 50.000 mensen. In de kustvlakte is er circa 50.000 ha landbouwgrond welke voedsel verschaft voor de gehele bevolking en ook voedsel exporteert.
Het kader maakt zich op om massaal Suriname te verlaten. Wie de illusie heeft dat mensen die 60 jaar lang dit land geregeerd hebben en nooit iets gepresteerd hebben dit land uit de problemen gaan kunnen helpen die vergist zich. Het ontwikkelingsprobleem van Suriname is een etnisch probleem. Haïti here we come.
Richard B. Kalloe

error: Kopiëren mag niet!