EBS maakt nog steeds fouten op facturen

Wie gedacht had dat na de golf van kritieken op de EBS over de foute rekeningen die ze gepresenteerd hadden, de problemen tot het verleden zou behoren, heeft het glad mis. De mensen die toen naar het hoofdkantoor gingen om verhaal te halen, kregen als antwoord dat er sinds maart geen meteropname is geweest, waardoor het verbruik geschat werd. Hierdoor zijn er fouten gemaakt. Bij bepaalde verbruikers is de schatting zelfs 5 maal hoger uitgekomen.
Afgelopen week kreeg een jong gezin ook een te hoog verbruik toegezonden door de EBS. Op de factuur wees het verbruik 200 kilowattuur (KwH) aan op 14 juli 2016, terwijl de meterstand niet eens op 80 KwH was op 27 juli 2016. ‘Hoe komen ze aan zulke cijfers. Is het gewoon uit het hoofd’, vraagt de huiseigenaar zich af. Saillant detail is dat het om een nieuwbouw woning gaat, die nog niet bewoond is. Op een ijskast na, zijn er geen enkele elektrische apparaten aanwezig in het huis. ’s Avonds wordt 1 led lamp aangemaakt. ‘Dit is ook de eerste EBS-rekening die ik gepresenteerd krijg en meteen een fout. En dan nog is het niet eens over een hele maand, want tegen 14 juli was de aansluiting nauwelijks 3 weken oud’, vertelt de huiseigenaar.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!