Verdachte zit vast wegens gekwalificeerde diefstal

De verdachte Shaileshkoemar M. is door de politie van Commewijne aangehouden ter zake gekwalificeerde diefstal. Deze verdachte heeft een oplegger gekocht, welke hij volgens zijn verklaring als schroot zou gebruiken. Ene Iwan had hem benaderd op 16 juni om de oplegger voor SRD 1.500 te kopen. De oplegger was onder een boom en was daarnaast ook begroeid was met gras. Shaileshkoemar heeft arbeiders in dienst genomen om de oplegger van daar weg te halen en heeft vervolgens een trekker ingehuurd. Deze oplegger heeft Shaileshkoemar doorverkocht voor USD 2.000.
De vervolgingsambtenaar Bibian Tjin Liep Shie fronste haar wenkbrauwen toen de verdachte vertelde dat hij niet wist dat Iwan niet de eigenaar was van de oplegger. Frappant in deze is dat de verdachte een valse verkoopovereenkomst heeft gemaakt met de verkoper. De verdachte heeft niet zijn juiste gegevens daarop vermeld. Op de vraag van rechter Robbert Praag verklaarde de verdachte dat hij belasting wilde ontduiken en dat hij geen aannemingsbedrijf heeft. Advocaat Ansaar Guman bezit nog geen kopie van het dossier. Indien het nodig is om de verdachte nader te verhoren, zal dat eventueel op 12 oktober plaatsvinden. Shaileshkoemar blijft in arrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!