Aspiranten bij KPA hebben geen recht op vakantiegeld

Aspiranten van het Korps Penitentiaire Ambtenaren hebben hun misnoegen geuit bij de krant dat zij voor de tweede keer al niet in aanmerking zijn gekomen voor vakantiegeld. Bij navraag is gebleken dat aspiranten, dus ambtenaren die nog in opleiding zijn, wel voorkomen op de betaalrol, maar op contractbasis. Na de opleiding, pas als je geslaagd bent, worden de administratieve zaken in orde gemaakt. ‘Je wordt als ambtenaar pas uitbetaald als je een betaalrolnummer hebt en dit nummer krijg je van je werkgever, dus van Juspol, als een teken dat je in vaste dienst bent getreden. Ben je nog in opleiding dan maak je geen aanspraak op bepaalde privéleges, zoals 30 dagen vakantie. Aspiranten zijn op contractbasis in dienst.’ Gebleken is dat ook bij het Korps Politie Suriname de rekruten ook geen vakantiegeld ontvangen.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!