Santokhi motiveert kinderen met gedragsproblemen en misbruikte kinderen

Santokhi motiveert kinderen met gedragsproblemen en misbruikte kinderen. MEDIAOp uitnodiging van Marijke Etnel Cairo, voorzitter van Stichting Mati Fu Tego, heeft VHP-voorzitter Chan Santokhi een stevig motivatiegesprek gehouden voor kinderen die begeleid worden door de stichting. De reden voor het houden van het motivatiegesprek was dat deze groep al had opgegeven en geen hoop meer had voor de toekomst. De stichting houdt zich bezig met het begeleiden van misbruikte kinderen en kinderen met gedragsproblemen. Voorts begeleidt zij tienermoeders, jongvolwassenen en kapotte gezinnen. Zij krijgen trainingen op het gebied van zelfrespect, communicatie, discipline en samenwerking. Ook krijgen ze een training om te leren omgaan met bepaalde conflictsituaties. “Ieder mens is even belangrijk en heeft zijn toekomst in eigen handen. Door hard te werken kan je alles bereiken”, zei Santokhi. Dit was de rode draad in een vandaag gehouden motivational talk (motivatiegesprek) met jonge dames afkomstig uit het trainingstraject van de stichting. De stichting heeft deze vrouwen opgevangen. Een deel is weer geplaatst op een avondschool. Een ander deel kijkt uit naar een baan. Juist dat deel kampt met demotivatie in deze zware tijd waarin de economie met rappe schreden achteruit gaat. Uit gesprekken die de voorzitter voerde, was duidelijk de demotivatie te merken bij de deelnemers. De diverse problemen werden niet onder stoelen of banken geschoven.
De vragenronde begon met een enigszins huiverige houding vanuit de cursisten, totdat iemand eindelijk aangaf: “Meneer Santokhi, we wisten niet dat u zo vrij was”. Na het gepaste gelach dat daaruit voortkwam, was het ijs gebroken en de weg vrij voor het stellen van allerhande vragen. Ofschoon de achtergronden en scholingsniveaus van de dames divers zijn, bleek al gauw dat het beeld dat de zogenaamde onderkant van de samenleving zich niet met politiek inlaat, al gauw niet van toepassing is op deze groep. De vragen die vanuit de groep kwamen, liepen best uiteen, maar waren te kwalificeren in drie grote groepen: huisvesting, werkgelegenheid en productie. Om de vinger op de zere plek te leggen, hebben de dames geopperd om in vervolggesprekken, samen met deskundigen van de partij te kijken hoe “hands on” de noden van de doelgroep te lenigen. Die gesprekken zijn in voorbereiding. Wat verder opmerkelijk was, is het feit dat na het motivatiegesprek sommige van de dames gelijk hebben gevraagd als ze gebruik mochten maken van de gelegenheid om zich aan te sluiten bij de oranje partij. Zij hebben alle vertrouwen en geloof in een goede toekomst als de VHP deel uitmaakt van de volgende regering.
VHP mediacommissie

error: Kopiëren mag niet!