OW bekijkt situatie Mr. Jagernath Lachmonstraat opnieuw

Dagblad Suriname kreeg de afgelopen periode heel wat meldingen binnen van teleurgestelde burgers, die vaker over de Mr. Jagernath Lachmonstraat rijden. Het gaat bij deze om het gedeelte vanaf het gebouw van het ministerie van Openbare Werken tot het gebouw van het Nationaal Archief. De weg werd bijkans twee manden afgesloten voor doorgaand verkeer vanwege rehabilitatiewerkzaamheden door de aannemer Kuldipsingh Infra. Aangegeven werd dat de regen zorgde voor stagnatie in de werkzaamheden. Inmiddels is het werk al opgeleverd. Het blijkt nu dat op enkele plekken de eerste asfaltlaag al lichte verzakkingen vertoont. Dit, terwijl er een compleet nieuwe onderlaag is aangelegd. Dit is voor vele burgers reden tot teleurstelling.
OW-voorlichter Raul Swedo hanteerde de standaardformulering dat de situatie ‘ook de aandacht van het ministerie heeft’. Er is onlangs nog op directieniveau over vergaderd. Echter wil men niet te snel tot een conclusie komen en neemt men zeker een week tot twee geduld in acht om daarna een besluit te nemen over de te nemen stappen. Intussen zal de situatie van de weg worden gemonitord. “De directeur van het ministerie kijkt ernaar. Je kunt zaken technisch praktisch wel goed in elkaar zetten, maar meestal loopt de natuur anders. Je moet zaken daarom eerst goed bekijken”, stelt Swedo.
Het ministerie heeft een overeenkomst met het aannemingsbedrijf Kuldipsingh Infra voor het rehabiliteren, reconstrueren en herasfalteren van een aantal wegen. Het gaat in totaal om 40 km aan wegen.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!