Nog geen vorderingen in brute zeeroof te Albina

De recherche Kapitale Delicten heeft vooralsnog geen vorderingen geboekt in de zeeroofzaak van Albina. In de nacht van maandag op dinsdag 19 juli kreeg de politie van Albina een melding betreffende een zeeroof nabij de monding van de Marowijnerivier. Uit het voorlopig onderzoek blijkt dat vijf gewapende en gemaskerde criminelen de bemanningsleden van drie vissersboten op die bewuste nacht hebben aangevallen op de rivier. Zes slachtoffers zijn ongedeerd gebleven en twee zijn vermoedelijk vermoord. Dagblad Suriname heeft de informatie van welingelichte bronnen dat een van de vissers moet zijn onthoofd en de tweede vermoedelijk met een zware last aan de voeten gebonden werd gedumpt in de rivier. De sterke arm heeft de zes personen gehoord in het belang van het verdere onderzoek. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht in deze zaak. Volgens de politie zijn alleen de voornamen van de twee vermiste slachtoffers bekend. Van deze slachtoffers, die Guyanezen zijn, hebben tot nog toe geen familieleden zich bij de politie aangemeld.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!