‘Ik heb geen reden om je niet te geloven’

‘Ik heb geen reden om je niet te geloven’, zei kantonrechter Dinesh Sewrattan dinsdag aan de verdachte Rogerio S. Volgens de magistraat is uit geen enkel bewijsmiddel komen vast te staan dat Rogerio een bedrag van USD 5.000 van zijn werkgever heeft weggenomen. Wat volgens hem wel bewezen is, is dat hij SRD 2400 heeft gestolen. Vandaar dat de verdachte werd veroordeeld tot een celstraf van 10 maanden, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Deze zaak speelde zich af op 21 maart 2016 bij een Car Center aan de Meerzorgweg in het district Commewijne. Volgens de benadeelde had hij die bewuste dag een bedrag van USD 13.000 van een klant ontvangen en had hij dit in zijn tas gezet. Deze tas plaatste hij achteraf in zijn kantoor en liet hij dit daar achter zonder de deur van zijn kantoor op slot te doen. Volgens de benadeelde schrok hij toen hij achteraf terugkeerde en ontdekte dat een bedrag van USD 5.000 uit de tas was verdwenen.
Bij controle van de camerabeelden bleek al gauw dat het de veroordeelde was die het geld had weggenomen. Opmerkelijk was wel dat de benadeelde eerder op de zitting had aangegeven dat hij niet wist hoeveel geld hij precies in de tas had, omdat hij de gelden niet had geteld. Volgens de rechter is dit ook de reden waarom hij niet tot het overtuigend bewijs kon komen voor het wegnemen van de USD 5.000. De SRD 2400 wel, omdat Rogerio dat vanaf het begin consistent heeft toegegeven. Rogerio gaf ook aan dat hij zelfs SRD 330 extra uit zijn eigen geld aan de benadeelde had gegeven. Dit geld krijgt hij terug. “Ik hoop dat je nu serieus je studie zal aanpakken. Ik wil je niet meer hier zien”, aldus de rechter aan Rogerio, die aangaf wederom de school te zullen bezoeken.
FR

error: Kopiëren mag niet!