Surinaamse ex-Koreaoorlogsvrijwilligers worden herdacht

Van 1951-1953 vertrok een aantal jonge mannen uit Suriname om onder de vlag van de VN mee te strijden in de Koreaanse Oorlog. Op 27 juli 1953 kwam er na het tekenen van een wapenstilstand een eind aan de hevige gevechten tussen Noord- en Zuid-Korea. Het bestuur van de Vereniging van Surinaamse Ex-Koreaoorlogsvrijwilligers zal ter herdenking van de gevallenen in deze oorlog, vandaag, woensdag 27 juli, om 10.00 uur ’s morgens een kransleggingceremonie houden bij het Koreaanse Monument aan de Waterkant. Hiervoor zijn de ambassadeur van Zuid-Korea, Dal Young Maemg, met als standplaats Venezuela, en de ambassadeurs van enkele landen die hebben deelgenomen aan deze oorlog uitgenodigd. Ook de minister van Defensie en de minister van Buitenlandse Zaken en andere hoogwaardigheidsbekleders zijn uitgenodigd voor het leggen van een krans. Bij deze gelegenheid zal de ambassadeur van de Republiek Korea een medaille van verdiensten in de Koreaanse Oorlog en een certificaat uitreiken aan de nog in leven zijnde Koreaanse oorlogsvrijwilligers. Reeds overleden veteranen zullen postuum worden geëerd door het uitreiken van de medaille en het certificaat aan hun weduwen. Eveneens zal op deze dag een fototentoonstelling van de deelname van Surinamers aan de Koreaanse Oorlog te bezichtigen zijn. De kransleggingsceremonie wordt afgesloten met een gezellig samenzijn tot 14.00 uur.

error: Kopiëren mag niet!