21-jarige autorover riskeert 2½ jaar cel

Max A. (21) riskeert een celstraf van 2 jaar en 6 maanden met aftrek. Deze verdachte werkte bij een car wash. Volgens zijn verklaring heeft hij 2 jaren lang het voertuig van de benadeelde mevrouw gewassen, maar heeft daarbij ruim een jaar geen loon ontvangen. Uit boosheid besloot hij op een dagje met de wagen van de dame ervandoor te gaan. De verdachte verschool zich in de wagen. Hij had zich voorgenomen om op een geschikt moment met de wagen weg te rijden, maar de vrouw kwam op het laatste moment in haar voertuig en reed zelf weg. Onderweg heeft de verdachte haar gewurgd. De vrouw schrok hevig en bracht de wagen tot stilstand. Zij moest daarbij trappen op haar buik en vuistslagen incasseren. Daarna werd zij uit de wagen geduwd. Max is met de wagen doorgereden. Hij werd later door de politie opgespoord en aangehouden. Op de zitting ontkende Max de vrouw te hebben mishandeld. Hij erkent de vrouw te hebben gewurgd, omdat hij boos op haar was. De vervolgingsambtenaar achtte het feit zeer ernstig en eiste tegen de verdachte een celstraf van 2½ jaar met aftrek. Zij keurde het gedrag van de verdachte ten stelligste af. De verdachte is voor het eerst met de justitie in aanraking gekomen. Advocaat Hedley Derby verzocht rechter Siegline Wijnhard om zijn pleidooi op een ander moment te houden. De verdere behandeling vindt plaats op 8 augustus.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!