Edward Belfort: “Bouterse doet alleen maar ‘bigi takies’ en loze beloftes”

Edward Belfort “Bouterse doet alleen maar ‘bigi takies’ en loze beloftes”Assembleelid Edward Belfort (Abop) zegt aan Dagblad Suriname dat president Desi Bouterse goed zou doen door zich te laten inspireren door de voormalige Britse premier David Cameron en ook te bedanken. Volgens de politicus gaat alles in het land in een richting, waar die juist niet zou moeten gaan. Hij ergert zich vooral aan het feit dat alles in het land dagelijks duurder wordt terwijl de president steeds ervoor kiest om nog meer kosten op het hoofd van het volk te gooien. Cameron is afgetreden nadat hij het Brexit EU-referendum van juni heeft verloren. 51,9% van Groot-Brittannië heeft ervoor gekozen om de Europese Unie de rug toe te keren. Bijkans 17,5 miljoen Britten hebben voor Brexit gestemd. “Als je 66% in populariteit terug ben gevallen, dan moet je toch bedanken? Je heb geen draagvlak meer, maar je weigert. Je hebt geen geld, je heb geen middelen, je heb geen plan, geen visie. Niets heb je”, zegt Belfort over Bouterse . Volgens het DNA-lid doet het staatshoofd alleen maar ‘bigi takies’ en beloftes na beloftes om het volk zoet te houden. Zo heeft de president volgens hem onlangs ook beloofd de wisselkoers voor de US dollar wederom omlaag te brengen. Echter leven wij weken verder en ziet hij juist diezelfde koers omhoog gaan. “Het zijn loze beloftes. Beloftes die hij niet waar kan maken. Er zouden 18.000 woningen per jaar gebouwd worden, fly-overs zouden komen, die trambaan van ergens naar nergens zou ook aangelegd worden en zouden de eerste wagens reeds in maart 2015 rijden. Het is vervelend om dit soort zaken beloofd te krijgen”, aldus de Abop’er. Belfort waarschuwt dat op den duur protestacties dusdanige vormen zullen aannemen dat alle zuurstof van de president zal worden weggehaald.
FR

error: Kopiëren mag niet!