Laatste woord inschrijfgelden nog niet gerept

Het laatste woord ten aanzien van de nieuwe materiaalkosten voor de openbare lagere scholen en de Federatie Instellingen Bijzonder Onderwijs Suriname (Fibos) is nog niet gerept. Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) heeft samen met zijn collega Gilmore Hoefdraad van Financiën de opdracht gehad om een projectie maken van wat gedragen kan worden door de staat. Dit, zodat de regering ook kan weten welk deel gesubsidieerd moet worden. Dit zei vicepresident Ashwin Adhin vrijdag tijdens de verdere behandeling van het Stabilisatie- en Herstelplan in De Nationale Assemblee (DNA). Volgens Adhin is reeds bekend dat MinOWC een bedrag van SRD 35 wil voor de openbare glo-scholen, terwijl voor de bijzondere onderwijsinstellingen een bedrag van SRD 65 is vastgesteld. “Men mag het beste verwachten van de SRD 35 en de SRD 65. Dat is wat wij op dit moment als beleid hebben, maar u weet dat als er verandering komt in de economische situatie, wij ook dan niet anders kunnen”, aldus de vp. Opmerkelijk is dat er niet is aangegeven hoelang de twee bewindslieden erover zullen doen om de evaluatie te plegen van de schoolgelden. Ondertussen hebben verschillende parlementariërs van zowel de oppositie als coalitie hun gal gespuwd over de abrupte verhoging van de inschrijfgelden dat bovendien misleidend onder de noemer van materiaalkosten is heringevoerd.
FR

error: Kopiëren mag niet!